X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Небезпечне харчування"

Завантажити презентацію

"Небезпечне харчування"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Конференція «Небезпечне харчування»

Слайд 2

Здоров’я коли нема – Мудрість мовчить і Мистецтво не народжується, Сила спить, Багатство не потрібне і Розум безсилий. Хірофелес

Слайд 3

Основні питання Фаст-фуд: смачно, але неймовірно небезпечно. ГМО – геніальний винахід чи страшна помилка людства. Яскрава упаковка. Що за нею стоїть? БАДи й харчові добавки.

Слайд 4

Історія фаст-фуду Фаст-фуд бере свій початок із Давнього Риму

Слайд 5

Зараз у корпорації «Макдональдс» більше 30 тисяч ресторанів у 119 країн світу

Слайд 6

Фаст-фуд – продовольчі напівфабрикати, що вимагають мінімальних зусиль для приготування

Слайд 7

Уживання продуктів із надлишком жирів та цукру призводить до збільшення ваги

Слайд 8

У картоплі фрі концентрація акриламіду перевищує норму у 100 разів

Слайд 9

Цукрозамінники коли призводять до порушень роботи серця, алергії, онкозахворюваннь

Слайд 10

Надавайте перевагу не фаст-фуду, а традиційним українським стравам

Слайд 11

Трансгенні організми тварини, рослини, бактерії, віруси, генетичну програму яких змінено із застосуванням методів генетичної інженерії.

Слайд 12

Трансгенні культури

Слайд 13

Продукти, які містять ГМ - сою, ГМ - кукурудзу

Слайд 14

ГМО можуть викликати: алергії; порушення обміну речовин; злоякісні пухлини; пригнічення імунітету; несприйнятливість до антибіотиків; хвороби печінки, шлунку, нирок, мозку.

Слайд 15

Інформація про товар повинна містити: найменування стандарту, вимогам якого відповідає товар; перелік основних властивостей товару, а для харчових продуктів – склад (у тому числі наявність усіх харчових добавок або ГМ-продукцій), масу нетто, калорійність, наявність шкідливих для здоров’я речовин, а також протипоказання до окремих захворбвань; властивість і умови придбання товару; гарантійні обовязки виробника товару; правила й умови безпечного користування товаром; термін придатності; адресу виробника й підприємства, уповноважених приймати притензії від споживача.

Слайд 16

Приклади деяких кодів країн Україна – 482 США і Канада – 000-139 Франція – 300-379 Німеччина – 400-440 Японія – 450-459 Росія – 460-469 Велика Британія – 500-509 Польща – 590 Китай – 690-695

Слайд 17

Перші 2-3 цифри – країна-виробник, наступні 5 – підприємство виробника, ще 5 – найменування товару, споживчі властивості. Остання цифра контрольна

Слайд 18

Харчові добавки використовуються з метою: збереження поживних властивостей харчових продуктів; надання продуктам більш привабливого вигляду; збільшення терміну зберігання харчових продуктів; полегшення технологічної обробки продовольчої сировини; здешевлення та скорочення технологічного процесу.

Слайд 19

Натуральні харчові добавки

Слайд 20

Рада ЄС розробила систему цифрової кодифікації харчових добавок із літерою “Е”(від слова Європа або від англ. – їстівний)

Слайд 21

Класифікація харчових добавок в системі Codex Alimentarius: Е100-Е182 – барвники; Е200-Е299 – консерванти; Е300-Е399 – антиокисники; Е400-Е499 – стабілізатори; Е500-Е599 – емульгатори; Е600-Е699 – посилювачі смаку та аромату; Е700-Е899 – запасні індекси; Е900-Е999 – протипінні речовини.

Слайд 22

Добова безпечна норма вживання харчових хімічних добавок – 5 мг на 1 кг ваги тіла. Для людини ваго 70 кг – це 350 мг за добу (півлітрова пляшка газованої води і банка минтаю)

Слайд 23

БАДи – біологічно активні добрива

Слайд 24

Корисні властивості БАД: Виводять з організму токсини важких металів і чужорідних речовин. Виявляють імунностимулюючу дію за рахунок посилення ферментного захисту клітин організму. Уразі грамотного застосування здатні повністю компенсувати дефіцит вітамінів, мікроелементів і поживних речовин.

Слайд 25

Перед вживанням біодобавки проконсультуйтеся з лікарем!

Слайд 26

80% нашого здоров’я залежить від здорового харчування. Природне харчування – багато клітковини, високий вміст мікроелементів, низька калорійність, низький уміст цукру жирів і кухонної солі

Слайд 27

Харчуйтесь правильно і будьте здорові!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія