X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Харчові

Завантажити презентацію

Харчові

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Харчові Е добавки

Слайд 2

Е добавки застосовують для того, щоб додати продуктам більше апетитний вигляд, смак і запах.

Слайд 3

Спочатку використалися природні харчові добавки, виготовлені з натуральних продуктів, наприклад рослинні приправи.

Слайд 4

З розвитком хімії стали виготовляти Е добавки. З’явилися такі синтетичні Е добавки, як барвники, консерванти, загущувачі, стабілізатори, антиокислювачі, нейтралізатори і т.п.

Слайд 5

Вітаміни і мікроелементи, що додають у продукти і підвищувальну їхню цінність, не відносяться до Е добавок.

Слайд 6

У другій половині XX ст. спостерігався бум виробництва синтетичних Е добавок, викликаний широким поширенням напівфабрикатів. Однак останнім часом люди прагнуть до вживання корисної їжі, що змушує виробників прибігати до використання харчових добавок, виготовлених з натуральних продуктів – таких, як трави, фрукти, овочі і т.п.

Слайд 7

Натуральні харчові добавки одержують шляхом білкових реакцій, процесів ферментації і із грибкових культур. Отриманих е добавок за допомогою ферментації, можна віднести речовини, що містять концентровані заходи свіжих вершків, сиру, шашликового диму і т.п.

Слайд 8

Для зручності користування всі добавки розбиті по цільовим групам: Е-100 - Е-182 - барвники; Е-200 і далі - консерванти; Е-300 і далі - антиокислювачі (антиоксиданти); Е-400 і далі - стабілізатори консистенції; Е-450 і далі - емульгатори; Е-500 і далі - регулятори кислотності, розпушувачі; Е-600 і далі - підсилювачі смаку та аромату; Е-700 - Е-800 - запасні індекси для іншої можливої інформації; Е-900 і далі - глазуруючі агенти, поліпшувачі хліба і борошна.

Слайд 9

Е добавками можна розділити на кілька категорій: Заборонені Е добавки – (103, 105, 111, 125, 126, 130, 152;) Небезпечні Е добавки- (102, 110, 120, 124, 127;) Консерванти і эмульгатори, що сприяють виникненню ракових захворювань.- (103, 105, 130, 131, 142, 210, 211, 212, 213, 215, 214, 216, 217, 240, 330, 447) Ємульгатори, шкідливі для шкіри – (230, 231, 232, 238) Е добавки, що приводять до виникнення висипки – (311, 312, 313) Консерванти і эмульгатори, здатні викликати розлад шлунка – (320, 221, 222, 223, 224, 225, 226; 322, 338, 339, 340, 341, 311, 407, 450, 461, 462, 463, 464, 465, 466) Е добавки, здатні викликати порушення тиску – (250 і 251) Е добавки, що підвищують рівень холестерину в крові – (320 і 321) Е добавки, що викликають алергію – (230, 231, 232, 239, 311, 312, 313) Е добавки, здатні викликати хвороби печінки – ( 171, 172, 173, 320, 321, 322) підозрілі Е добавки – (104, 122, 141, 150, 171, 173, 180, 241, 477)

Слайд 10

Людина в середньому з‘їдає за рік приблизно 2,5 кг різних чужорідних речовин, які надають їжі свіжий і привабливий вигляд. Індустрія харчових добавок має річний оборот в 1,4 млрд дол. Щорічно на прилавках з’являється близько 10 тис.нових продуктів, для кожного з яких розробляється своє поєднання харчових добавок. Найбільшу небезпеку для здоров'я предстпвляют собою харчові добавки з індексом 200-283 — консерванти.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія