X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Різдво в Україні

Завантажити презентацію

Різдво в Україні

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

В Україні Різдво святкують 7 січня

Слайд 3

Святий вечір Цілий день напередодні Різдва українці готували вечерю і нічого не їли до вечора, поки не з´являлася перша зоря на небі (бо саме в цей час народився Ісус Христос). На покуті під образами розстеляли чисте сіно, на яке ставили горщики з кутею та узваром.

Слайд 4

Кутя – основна страва Різдва. Варена пшениця з медом і маком до якої додаються родзинки та волоські горіхи. Це символ достатку і плодовитості ідеї спасіння, яку приніс Ісус своїм народженням. За традицією на Святвечір мало бути 12 пісних страв: кутя, узвар, горох, капусник, рибні страви, голубці, борщ, вареники, млинці, каша, пиріжки, гриби

Слайд 5

Після вечері батьки обдаровували дітей, гостей та один одного грішми й дарунками, що символізувало майбутній достаток й багатство. Вважалося доброю прикметою, коли на Святу Вечерю приходили одинокі, бідні, неприкаяні люди. Їх щедро приймали й догоджали. 7 січня вся родина йшла до церкви на святкову молитву.

Слайд 6

Ранесенько до схід сонця починали ходити хлопчики-віншувальники. Вже в підвечірок йшли перші дитячі ватаги колядників. У текстах колядок оспівувались господар, господиня та їхні діти, їм бажали щастя і здоров´я, а в господарстві, щоб були статки і щедрий приплід.

Слайд 7

У цей день всі бажали один одному щастя. Кожен очікував щасливих змін у житті. Вважалося, що в цей день може статися диво.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура