X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Рєпін Ілля

Завантажити презентацію

Рєпін Ілля

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Рєпін Ілля Юхимович

Слайд 2

Ім'я при народженніІлля Юхимович Рєпін Дата народження 24 липня (5 серпня) 1844 Місце народження м. Чугуїв, Харківська губернія Дата смерті 29 вересня 1930 (86 років) Місце смерті смт. Куоккала,Виборзька губернія Національність українець. Напрямок реалізм, історизм ВпливМитрофан Федоров. російський художник-реаліст українського походження

Слайд 3

Народився у Чугуєві (Україна), походить з родини військового поселенця. Одним із його предків був український козак Ріпа. Хлопцем навчався у місцевій іконописній майстерні. У 20 років подався до столиці Російської імперії — Санкт-Петербурга. З 1863 року в Петербурзькій малювальній школі, у 1864-71 роках — у Петербурзькій Академії Мистецтв (учень І. М. Крамського), яку закінчив з золотою медаллю і відбув у студійну подорож до Італії та Франції.

Слайд 4

Перебування закордоном За конкурсне полотно «Христос воскрешає дочку Іаіра» Рєпін отримав право на шестирічне перебування за кордоном як академічний пенсіонер, за державний рахунок. Рєпін самовільно скоротив перебування за кордоном, де був у 1873—1876, хоча витратив час на вивчення музейних збірок та творів сучасних французьких майстрів. Більше того, дещо несподіваний у вчинках художник виставив деякі свої твори в Паризькому Салоні, незважаючи на заборону Петербурзької академії. Сам малював відносно мало. Для звіту передав у академію полотно казково-театрального характеру «Садко у підводному царстві» (1876). За пізнішими оцінками найцікавішими були етюди Монмартру та Веля.

Слайд 5

1870-80-ті рр. Період був насичений подорожами по Росії та створенням декількох відомих картин. Художник відвідав рідний Чугуїв, де збирав матеріали до майбутніх картин. Серед них — «Бурлаки на Волзі», «Дочка Віра в дитинстві», «Хресна хода в Курській губернії», «Царівна Софія». Значну історичну драму розв'язує й полотно «Цар Іван убиває свого сина» (1885)

Слайд 6

В Академії З 1893 — академік, професор Петербурзької Академії (до 1907); член товариства Передвижників (з 1878 року) і мистецької групи «Мир искусства» (з 1890 року). З ініціативи Великого князя Сергія Олександровича — Рєпін прийняв пропозицію працювати в Імператорській академії заради реформування навчального закладу. А майстерня художника була найпопулярнішою серед учнів того часу.

Слайд 7

Сім'я Художник був одружений двічі. Шлюб з першою дружиною — Вірою Олексіївною — не задовольнив художника, і він розірвав його. Друга дружина художника — Нордман Северова, письменниця, померла від сухот (туберкульозу). Син Рєпіна Юрій став другорядним художником, не залишивши відомого сліду в російському мистецтві. Одна з дочок була розумово відсталою.

Слайд 8

Син Дочка

Слайд 9

Смерть Рєпін помер у своїй садибі «Пенати», яка після розпаду Російської імперії опинилася на території Фінляндії. За заповітом, тіло поховали в парку садиби без труни. На могилі (за заповітом художника) висадили дерево. Могила збережена.

Слайд 10

Картини

Слайд 11

Слайд 12

«Іван Грозний і син його Іван». Ця картина справила буквально фурор. Подібне ставлення було особливо приємно Іллі Юхимовичу тому, що першими картину побачили Менделєєв і його дружина. Вони довго стояли мовчки, вражені задумом автора і виконанням творчої думки, а потім кинулися вітати Рєпіна з величезною перемогою. Проте «Іван Грозний» піддався нападкам консервативно налаштованої частини російського суспільства.  для своєї галереї придбав Третьяков, але за усним наказом імператора змушений був тримати її в буквальному сенсі під замком, не виставляючи. Лише в 1913 році цей шедевр змогли побачити глядачі.

Слайд 13

Українська хата 1880

Слайд 14

Український християнин 1880

Слайд 15

Голова козака Запорожець

Слайд 16

Вечорниці 1881

Слайд 17

Гайдамака 1902

Слайд 18

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура