X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ОЗДОБЛЕННЯ ОДЯГУ ЧАСТИНА III

Завантажити презентацію

ОЗДОБЛЕННЯ ОДЯГУ ЧАСТИНА III

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ОЗДОБЛЕННЯ ОДЯГУ ЧАСТИНА III

Слайд 2

ТАСЬМА Це особлива декоративна тканина, що випускається у вигляді смуг або стрічок різної ширини. Тасьма використовується, як правило, для кінцевої обробки вже готових виробів.

Слайд 3

ТАСЬМА

Слайд 4

ШНУРИ Вироби із кручених ниток: круглі, плоскі, плетені, в'язані, виті. Використовують для оздоблення одягу, головних уборів, для зав'язування та закріплення деталей

Слайд 5

ШНУРИ

Слайд 6

СУТАЖ Вид плоского шнура для оздоблення і плетіння; складається із двох шнурів із спільним переплетенням та заглибленням посередині для зручності прокладання строчки

Слайд 7

СУТАЖ

Слайд 8

РУЛИК Це смужка тканини, викроєна по косій, шириною 2 -2,5 см; прострочена та вивернута за допомогою голки. Використовують для виготовлення петель, ґудзиків і для оздоби( узори на комірах, кишенях)

Слайд 9

РУЛИК

Слайд 10

КАНТ Вузька кольорова смужка, оторочка по краю чи шву одягу (викроюється по косій, пришивається до деталі таким чином, щоб кант виступав на 2-3 мм, може протягуватись шнурок). Використовується для оздоблення блузок, плаття, форменого одягу.

Слайд 11

КАНТ

Слайд 12

ПОМПОНИ Помпон – це кулеподібна прикраса із будь яких ниток(фр. pompe –пишність, урочистість). В залежності від форми шаблона і вибраних кольорів ниток можна отримати круглі, овальні, різнокольорові помпони.

Слайд 13

ПОМПОНИ

Слайд 14

БАХРОМА Бахрома (араб. «mucharramat» – мережива) – тасьма з висячими з одного боку нитками, м'якими волокнами, шнурками або будь-якими іншими підвісками.

Слайд 15

БАХРОМА

Слайд 16

КИТИЦІ Китиці – це жмуток ниток, шнурів, т. д. скріплених в одне ціле.

Слайд 17

КИТИЦІ

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура