X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
КОМПОСТУВАННЯ ОРГАНІЧНИХ ВІДХОДІВ

Завантажити презентацію

КОМПОСТУВАННЯ ОРГАНІЧНИХ ВІДХОДІВ

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Лекція 11 КОМПОСТУВАННЯ ОРГАНІЧНИХ ВІДХОДІВ

Слайд 2

Компостування - це екзотермічний процес біологічного окиснення, у якому органічний субстрат піддається аеробній біодеградації змішаною популяцією мікроорганізмів в умовах підвищеної температури й вологості

Слайд 3

МІКРОБІОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ КОМПОСТУВАННЯ Мікрофлора Бактерії Безліч форм — коки, палички, нитчасті. Деякі форми спорулюють. Розміри 1—8 мкм Актиноміцети Утворюють тонкий розгалужений міцелій. Ростуть переважно при підвищеній температурі, зниженій вологості. Діаметр гіф 0,5- 2 мкм Гриби, дріжджі Утворюють міцелій (дріжджі — псевдоміцелій) і спорулюють. Безліч видів. Найбільше значення мають термофіли. Розміри 3- 50 мкм Водорості Віддають перевагу вологим умовам. Розміри 10-100 мкм Віруси Живуть в клітинах організмів-хазяїв. Розмір 10-100 нм Мікрофауна Найпростіші Пересуваються за допомогою джгутиків або війок. Деякі харчуються бактеріями. Розміри 5-80 мкм Макрофлора Вищі гриби Ростуть на купах компосту, утворюючи плодові тіла. Діаметр капелюшка плодового тіла близько 25 мм Макрофауна Двопарноногі, багатоніжки Двопароногі в основному рослинноядні Багатоніжки - хижаки. Довжина двопароногих 20-40 мм, багатоніжок 30 мм Кліщі, ногохвістки Безліч видів. Одні хижі, інші рослинноядні. Розміри 0,1-2 мм Хробаки, мурахи, терміти, павуки й жуки Гнойовий хробак (Eisenia foetida)досить важливий для компостування гною. Розміри 30-100 мм

Слайд 4

БІОХІМІЧНІ АСПЕКТИ КОМПОСТУВАННЯ Склад органічних відходів, у середньому: Фракція Вміст, % Водорозчинні з'єднання (цукри, крохмаль, амінокислоти, амонійні солі) 2—30 З'єднання, розчинні в ефірі й спирті (жири, масла, воски) 1—15 Білок 5—40 Геміцелюлоза 10—30 Целюлоза 15—60 Лігнін 5—30 Зола 5—25

Слайд 5

Стадії компостування Процес компостування можна розділити на чотири стадії: мезофільна (/), термофільна (//), остигання (///), дозрівання (IV)