Сушіння, заморожування і охолодження продуктів"
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Намагайтесь кожного дня для кожної справи знайти якийсь позитивний початок , оскільки від того настрою , з яким ви вступаєте в день, або в якусь справу залежать ваші успіхи .
Для яких продуктів застосовують цей спосіб Як ви розумієте значення заданого поняття Що використовують для виконання даного способу Переваги даного способу зберігання продуктів Умови зберігання продуктів харчування, отриманих даним способом
Сушіння видалення вологи з продуктів шляхом циркуляції сухого теплого повітря. При цьому втрати вітамінів та інших корисних речовин мінімальні .
Основні способи : - сонячно-повітряний (природний); штучний (в сушарках); інфрачервоним випромінюванням. Сушіння
у сушених продуктах майже повністю збережено смак і запах ; підвищується концентрація вуглеводів, мінеральних речовин, енергетична цінність; зниження витрат на домашні заготовки; сушені продукти мають великий термін зберігання; зниження об´єму та маси продуктів, що полегшує їх зберігання і транспортування. Переваги сушіння
Заморожування призупинення діяльності мікрофлори продуктів шляхом замерзання води і витримування за низьких температур. При цьому надійно зберігаються харчова цінність і смакові якості.
Основні способи : природний холод (морозні зимові дні); штучний холод (морозильники, морозильні камери). Заморожування
у заморожених продуктах надійно збережено харчову цінність і смак; зберігаються вітаміни групи В - на 100%, бета-каротин - на 90%, вітамін С – на 80 %; заморожений горошок поживніший за свіжий ; процес старіння зупиняється, мікроорганізми не встигають розмножитися; заморожені продукти мають великий термін зберігання. Переваги заморожування
Охолодження Використання переважно низьких плюсових температур для зберігання продуктів харчування . При цьому у продуктах гальмуються процеси життєдіяльності.
Основні способи : природний холод (погріб, льох, холодне повітря у зимовий час); штучний холод (холодильники, охолоджувальні вітрини та склади). Охолодження
у охолоджених продуктах надійно зберігаються первісні властивості протягом декількох днів; при правильному температурному і світловому режимах зберігають харчову цінність тривалий час; процес старіння призупиняється, гальмується розмноження мікроорганізмів. Переваги охолодження
Було цікаво … Було важко … Я зрозуміла, що … Тепер я можу … Я навчилась … У мене вийшло … Мене здивувало … Урок мені дав для життя… Сьогодні на уроці я дізналась…
1. Опрацювати конспект. 2. Скласти інструкційну картку виготовлення заморожених продуктів. 3. Розглянути професії, які пов´язані із технологіями зневоднення харчових продуктів.
Схожі презентації
Категорії