"Виробництво хліба"
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Хліб — харчовий продукт що випікається з борошна. Хліб являє собою групу основних продуктів, які виробляються випічкою або смаженням.
Вихідним матеріалом є тісто, яке включає борошно і воду, в які зазвичай додають живі дріжджі, кисле тісто або хімічний розпушувач тіста. Можливі також й інші добавки.
Процес виробництва хліба і булочних виробів складається з наступних шести етапів: 1) прийом і зберігання сировини; 2) підготовка сировини до пуску у виробництво; 3) приготування тіста; 4) оброблення тіста; 5) випічка; 6) зберігання випечених виробів і відправка їх до торгівельної мережі.
Приготування тіста, зразу після замішування Поділ тіста на порції Порожні кошики для випікання хліба Обсипання кошиків для хліба мукою Тісто в кошиках Підростання хліба в теплому приміщенні
Надрізання хліба для отримання форми Хліб після надрізання Виймання з кошиків перед випіканням Саджання хліба у піч Виймання спеченого хліба Остигання готового хліба
Хліб - корисний біологічний продукт, який містить велику кількість речовин, необхідних для організму людини. Це білки, білкові сполуки, високомолекулярні жири, крохмаль, а також вітаміни. Особливо в хлібі міститься багато вітамінів групи В, необхідних для нормального функціонування нервової системи людини. Вплив на людину
борошняний і цукровий пил, гази компресорно-повітряних установок системного повітря, що використовується для аерозольного транспортування борошна; борошняний пил (борошно, цукор, крохмаль, какао-вела), NO2 та CО з печей для випікання вафель, печива, заготовок для тортів, аміак і фреон компресорів; Викиди з технологічного обладнання хлібопекарських підприємств бувають:
Підприємства харчової промисловості є потужними споживачами, а відповідно, і забруднювачами води. На підприємствах стічні води утворюються при гідро транспортуванні; митті; як сировина; санітарно-побутових потребах; поглинанні твердих частинок газів при їх очищенні.
Схожі презентації
Категорії