X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Породи ВРХ

Завантажити презентацію

Породи ВРХ

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Породи ВРХ

Слайд 2

Сучасні породи ВРХ дуже відрізняються за господарсько - біологічними ознаками і поділяються за напрямом продуктивності на три групи: молочні, комбіновані (молочно-м'ясні і м'ясо-молочні) та м'ясні породи. До молочних порід, які використовуються в Україні, відносяться: голландська, чорно-ряба, червона степова, голштинська, білоголова українська, червона польська, українська червоно-ряба молочна, українська чорно-ряба молочна, айрширська, джерсейська, червона датська, англерська; до комбінованих - симентальська, монбельярдська, швіцька, лебе-динська, бура карпатська, пінцгау; до м'ясних - абердин-ангуська, герефордська, казахська білоголова, кіанська, шаролезька, лімузинська, шортгорнська, санта-гертруда, сіра українська, симентальська м'ясного напрямку, українська м'ясна, волинська, поліський тип, знам'янський тип, південний тип.

Слайд 3

Українська червоно-ряба молочна порода  Українська червоно-ряба молочна порода створена шляхом схрещування сименталів з червоно-рябими голштинами, частково - з айрширами та монбельярдами. Ареал породи охоплює 14 областей України. Порода апробована у 1992 році. Характерними ознаками тварин нової породи є міцна, щільна конституція, гармонійність будови тіла, вим'я чашоподібної форми з великим запасом, шия довга з тонкою складчастою шкірою, холка гостра, спина рівна і пряма, поперек широкий і міцний, зад широкий, довгий, кінцівки міцні.

Слайд 4

Лебединська порода Походить від сірої української та швіцької порід з наступним схрещуванням гібридів різних поколінь між собою. Порода затверджена в 1950 році. Середня молочна продуктивність досягає 4000-4500, у передових господарствах - 5000 кг.

Слайд 5

Сіра українська порода Сіра українська порода - це аборигенна порода України, одна із найстародавніших порід світу. Поширена на півдні України. Формувалася в умовах південних степів, де кліматичні умови, годівля, утримання, розведення та використання також впливали на організм тварин. Характерною ознакою цієї худоби є світло-сіра масть і набута темна пігментація шкіри які зменшують шкідливу дію сонячних променів у спекотні літні дні. На більшій частині України ВРХ утримували насамперед як молочно-м'ясо-робочу. В 70-і роки була спеціалізована як м'ясна порода. Сіра українська худоба характеризується високою жирномолочністю, стійкістю проти різних ензоотій, невибагливістю до кормів, дрібноплідністю, високою плодючістю. Останнім часом поголів'я значно зменшилося.

Слайд 6

Українська м'ясна порода апробована і затверджена у 1993 році. Виведена складним відтворним схрещуванням шаролезької (Ш), кіанської (К), симентальської (С) та сірої української (У) порід. Нині налічується 10000 гол. цієї породи, в т. ч. 5000 корів, 130 бугаїв. Екстер'єрними особливостями нової породи є крупність, пропорційна будова тіла, міцний щільний тип конституції, досить розвинена грудна клітка. Тварини високорослі, масивні мають світло-полову і полову.

Слайд 7

Поліська м'ясна порода Поліська м'ясна порода апробована і затверджена 27 листопада 1998 року. Виведена методом прискореного генетичного поліпшення тварин поліського зонального типу для досягнення високої плодючості, інтенсивного приросту живої маси, доброї якості м'яса.

Слайд 8

Волинська м'ясна порода Волинська м'ясна порода затверджена в 1994 році. Виведена схрещуванням місцевої чорно-рябої та червоної польської худоби з плідниками абердин-ангуської, герефордської і лімузинської порід. Тварини мають міцну статуру, добре розвинену мускулатуру, голова в основному безрога. Масть в основному від світло - до темно-червоної.

Слайд 9

Червона степова порода Червона степова порода за чисельністю займає провідне місце серед молочних порід України. Початок утворення породи відноситься до заселення південних степів, коли на територію сучасної Запорізької області з 1789 по 1833 рр. масово переселялися росіяни, українці та німці-колоністи, і завозили сюди худобу різних порід: сіру українську, великоруську, червону остфрисландську та інші, їх схрещували між собою. Пізніше почався відбір худоби червоної масті, добре при стосованої до місцевих умов. У кінці 19-го на початку 20 століть відбувалося повторне схрещування червоної остфрисландської породи з англерською, вільстермаршською, симентальською та іншими породами при одночасній селекції тварин за молочністю. Червону степову породу тепер розводять у 9 південних областях України та в Криму

Слайд 10

Білоголова українська порода Центром формування породи була колонія Голендри Вінницької області, яку створили в 1871 р. переселенці, вихідці з Голландії та Німеччини. Вони завезли сюди худобу гронінгенського відріддя голландської, остфризької, вільс-термаршської та інших порід. Схрещування місцевої худоби з вищеназваними породами створило білоголову українську породу. При відборі тварин звертали увагу на високу молочну продуктивність. Білоголова українська порода - молочна, добре пристосована до місцевих умов Полісся, але поступається продуктивністю чорно-рябій. Являє собою локальну породу України, частину якої слід зберегти для сучасної і майбутньої селекції. Масть білоголової української породи - чорна білоголова і червона білоголова з білими відмітинами на грудях, череві та кінцівках, має білу голову з темними колами навколо очей. Середня маса корів 450-500 кг, бугаїв - 700-800 кг. Молочна продуктивність 3000-3500 кг.

Слайд 11

Чорно-ряба порода Чорно-ряба порода - це високопродуктивна вітчизняна порода молочного напряму. Створена шляхом схрещування місцевої худоби, з породами чорно-рябої худоби голландського походження. Конституція чорно-рябої худоби міцна, екстер'єр і тип будови тіла характерний для молочного напряму. Тварини характеризуються добрим здоров'ям та пристосованістю до різних кліматичних зон. Корови великі, з дещо розтягнутим, пропорційно розвинутим тулубом. Удій корів в племінних заводах 4000-6000 кг, жирність молока 3,5-3,8 %. Рекордистки дають до 17517 кг (корова Волга) жирністю 4,2 %.

Слайд 12

Голландська порода Голландська порода - одна із найдавніших заводських порід молочного напряму продуктивності. Виведена вона в Голландії внаслідок довготривалого покращення місцевої голландської худоби, цілеспрямованого відбору тварин за молочною продуктивністю в умовах доброї годівлі (пасовища, зелені корми) та належного утримання. Голландська худоба характеризується великими розмірами, міцною конституцією, добре розвиненою мускулатурою, гармонічною тілобудовою. Середньорічний надій 5000-5500 кг молока, а в кращих господарствах 6000-6500 кг з високим вмістом жиру (3,9-4,0 % і вище).

Слайд 13

Червона польська порода  Червона польська порода розводиться у Волинській та Тернопільській областях. Створена завдяки складному схрещуванню місцевої польської худоби з англерською і червоною датською породами. Надої корів у кращих племінних господарствах 4500-5000 кг молока з вмістом жиру 3,8 %, забійний вихід 54 %. Тварини добре пристосовані до поліських умов.

Слайд 14

Голштинська порода  Голштинська порода створена в США та Канаді на основі голландської чорно-рябої шляхом відбору за молочною продуктивністю та розвитком. Жива маса голштинських корів 670-720 кг, іноді 815 кг, бугаїв 850-1250 кг, телят при народженні - 40 кг. Удій повновікових корів 6000-8000 кг при 3,5-3,6 % жиру. Створено репродуктори голштинської породи, яка використовується для виведення нових спеціалізованих молочних порід.

Слайд 15

Англерська порода Створена на початку 19 ст. у Німеччині, в провінції Ангельн. Тривалий час вона була відома як ангельська, а в 1950 році їй дали нову назву - англерська. Її вивозили в інші країни, де використовували для виведення червоної датської, червоної степової, червоної польської та інших порід.

Слайд 16

Швіцька порода виведена у Швейцарії чистопородним розведенням місцевої худоби. Основним методом створення породи був цілеспрямований підбір за ознаками міцної будови тіла та високої молочної і м'ясної продуктивності. Абердин-ангуська порода виведена у північно-східній частині Шотландії. Основою для виведення породи стала місцева чорна комола худоба міцної конституції, робочого напряму та високої продуктивності. При створенні абердин-ангусів застосовували тісний інбридинг, ретельно оцінювали екстер'єр тварин, відбирали тварин за м'ясністю.

Слайд 17

Шаролезька порода Шаролезька порода виведена понад 200 років тому у Франції, в провінції Шаролез. Худоба Шаролезької породи, разом з італійською кіанською, найбільша серед інших порід м'ясного напряму. Масть шароле жовта (полова) з різноманітними відтінками - майже до білої, середня жива маса - відповідно 850-900 та 1200-1250 кг. Порода славиться м'ясними якостями. Забійний вихід відгодованої худоби становить 65-70 %. М'ясо ніжне, соковите. Для корів характерна добра плодючість. Порода славиться м'ясними якостями. Забійний вихід відгодованої худоби становить 65-70 %. М'ясо ніжне, соковите.

Слайд 18

Герефордська порода З британських м'ясних порід герефорди мали найбільший вплив на розвиток м'ясного скотарства у багатьох країнах. Порода посідає перше місце за кількістю у світі серед м'ясних порід. Формування породи відбувалося за пасовищного утримання тварин, оскільки м'який клімат Англії дозволяв тваринам знаходитися цілий рік просто неба. В результаті герефорди відзначаються міцною конституцією, невибагливістю до кормів і добре використовують пасовища

Слайд 19

Література pidruchniki.com/.../porodi_velikoyi_rogatoyi_... b-ko.com/book_347_glava_5_1.2._Породи_в... uk.wikipedia.org/.../Волинська_м'ясна_порода... uk.wikipedia.org/wiki/Велика_рогата_худоба fermer-ua.jimdo.com/.../молочний-напрямок/ westudents.com.ua/.../90062-12-porodi-veliko-

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Різне