рослинність Черкащини
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Просо — одна з найважливіших круп'яних культур. З нього одержують пшоно. Поряд із крупою з проса виготовлюють борошно. Зерно використають для виробництва кормів для тварин. Із стебел проса виготовляють віники.
Зерно вівса - гарний концентрований корм для коней, корів. Зерно вівсу являє собою цінний харчовий продукт і може використовуватися для готування борошна, круп, галет
Кукурудза одна з найбільш популярних зернових культур, що вирощується на великих площах Черкащини.
Гречка - одна з найцінніших круп'яних і медоносних культур, які вирощують в Україні. Гречана крупа - смачна, поживна і є не тільки визнаною українською національною стравою, а й широко використовується як лікувальний продукт.
Соняшник - провідна олійна культура на Черкащині, яка порівняно з іншими дає найбільше олії з одиниці площі.
Горох - зернова бобова культура. Батьківщиною гороху вважають Південно-Західну Азію, де він вирощувався ще в кам'яному віці. В Україні горох відомий з незапам'ятних часів. Горох - багате джерело білка - серед овочевих культур.
Соя ввійшла до десятка найпоширеніших олійних культур у нашій країні. Це нова на Україні культура. На Черкащині є сприятливі кліматичні умови для вирощування сої.
Квасоля - традиційна культура України. На жаль, в останні десятки років площі під цією культурою були незначні, вирощують її в основному на присадибних ділянках.
Цукровий буряк - найважливіша на Черкащині технічна рослина, сировинна база цукрової промисловості України. Черкащина стала основним районом виробництва цукру, завдяки корисним і ґрунтовим умовам.
Морква – це забутий секрет молодості, краси і довголіття. Вона цінна високим вмістом каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А.
Перець– це унікальний овоч, що має неповторні смакові якості, а також багатий на вітамін А та С. Привезений у Європу іспанцями з Південної Америки в XV столітті.
Схожі презентації
Категорії