X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
рослинність Черкащини

Завантажити презентацію

рослинність Черкащини

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Слайд 3

Зерно пшениці є основною сировиною для хлібопекарської галузі

Слайд 4

Жито в нашій країні є другою важливою культурою після пшениці.

Слайд 5

Ячмінь - важлива харчова, кормова та технічна культура

Слайд 6

Просо — одна з найважливіших круп'яних культур. З нього одержують пшоно. Поряд із крупою з проса виготовлюють борошно. Зерно використають для виробництва кормів для тварин. Із стебел проса виготовляють віники.

Слайд 7

Зерно вівса - гарний концентрований корм для коней, корів. Зерно вівсу являє собою цінний харчовий продукт і може використовуватися для готування борошна, круп, галет

Слайд 8

Кукурудза одна з найбільш популярних зернових культур, що вирощується на великих площах Черкащини.

Слайд 9

Гречка - одна з найцінніших круп'яних і медоносних культур, які вирощують в Україні. Гречана крупа - смачна, поживна і є не тільки визнаною українською національною стравою, а й широко використовується як лікувальний продукт.

Слайд 10

Соняшник - провідна олійна культура на Черкащині, яка порівняно з іншими дає найбільше олії з одиниці площі.

Слайд 11

На полях України швидко поширюється нова сільськогосподарська культура — ріпак.

Слайд 12

Слайд 13

Горох - зернова бобова культура. Батьківщиною гороху вважають Південно-Західну Азію, де він вирощувався ще в кам'яному віці. В Україні горох відомий з незапам'ятних часів. Горох - багате джерело білка - серед овочевих культур.

Слайд 14

Соя ввійшла до десятка найпоширеніших олійних культур у нашій країні. Це нова на Україні культура. На Черкащині є сприятливі кліматичні умови для вирощування сої.

Слайд 15

Квасоля - традиційна культура України. На жаль, в останні десятки років площі під цією культурою були незначні, вирощують її в основному на присадибних ділянках.

Слайд 16

Слайд 17

Столовий буряк

Слайд 18

Цукровий буряк - найважливіша на Черкащині технічна рослина, сировинна база цукрової промисловості України. Черкащина стала основним районом виробництва цукру, завдяки корисним і ґрунтовим умовам.

Слайд 19

Морква – це забутий секрет молодості, краси і довголіття. Вона цінна високим вмістом каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А.

Слайд 20

Перець– це унікальний овоч, що має неповторні смакові якості, а також багатий на вітамін А та С. Привезений у Європу іспанцями з Південної Америки в XV столітті.

Слайд 21

Помідори

Слайд 22

Огірки Батьківщиною огірка вважають Індію і Китай.

Слайд 23

Картопля

Слайд 24

Редиска

Слайд 25

Цибуля

Слайд 26

Часник Часник відомий як одна з найефективніших фітонцидно-лікарських рослин

Слайд 27

Капуста

Слайд 28

Гарбузи

Слайд 29

Кабачки

Слайд 30

Кавуни

Слайд 31

Дині

Слайд 32

Слайд 33

Яблуні

Слайд 34

Груші

Слайд 35

Вишні

Слайд 36

Сливи

Слайд 37

Абрикоси

Слайд 38

Персики

Слайд 39

Шовковиця

Слайд 40

Обліпиха

Слайд 41

Кизил

Слайд 42

Чорна смородина

Слайд 43

Червона смородина

Слайд 44

Малина

Слайд 45

Суниці

Слайд 46

Полуниці

Слайд 47

Агрус

Слайд 48

Виноград

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Природознавство