X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Типи сучасних міжнародних конфліктів

Завантажити презентацію

Типи сучасних міжнародних конфліктів

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Типи сучасних міжнародних конфліктів

Слайд 2

Міжнародний конфлікт є різновидом політичного конфлікту, сторонами якого вважаються політичні організації – суб`єкти міжнародного права (визнані держави та міжнародні політичні й військово-політичні організації).

Слайд 3

Основу міжнародних конфліктів зумовлює конкурентна боротьба за доступ до обмежених ресурсів, суб`єктом якої традиційно вважаються держави та їх об`єднання (цю боротьбу досить наочно, хоча й спрощено, моделює ряд популярних стратегічних комп`ютерних ігор). Причинами міжнародних конфліктів можуть бути боротьба за природні ресурси, за контроль над ринками збуту, за владу над територіями; прагнення змінити уряд країни на лояльний до себе чи послабити державу-конкурента тощо; релігійні чи ідеологічні протиріччя між державами-суб`єктами конфлікту

Слайд 4

Хоча даний тип конфліктів прийнято іменувати міжнародними, їх реальними суб`єктами є не народи, а угрупування, що здійснюють владу над політичними організаціями, які формально діють від імені цих народів (держави, міжнародні організації тощо).

Слайд 5

При цьому в ряді випадків отримання пільгового чи монопольного доступу до ресурсів для цих угруповань надається можливість підвищення добробуту народам країн-переможниць (Британська колоніальна імперія, США). Рівень здатності суб`єкта до вирішення міжнародного конфлікту на свою користь визначається наявністю в нього відповідних ресурсів та ефективності їх використання.

Слайд 6

Кожен міжнародний конфлікт у світовій історії мав власні характерні риси, певні особливості як щодо причини його виникнення, засобів, складу конфліктуючих сторін, так і за специфікою перебігу подій. Власне тому будь-яка типологізація міжнародних конфліктів дуже складна.

Слайд 7

Міжнародні конфлікти можуть мати різні рівні: глобальний, регіональний, локальний. Залежно від ступеня напруженості та рівня активності сторін розрізняють такі типи міжнародних конфліктів як: дипломатичний конфлікт; збройний конфлікт; військовій конфлікт; війна тощо.

Слайд 8

Слайд 9

Робота Учениці 11-А класу СЗШ № 156 Михайлової Вікторії

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Політика