X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Мед

Завантажити презентацію

Мед

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Мед

Слайд 2

Мед – цінний природний солодкий продукт, який виробляють бджоли.

Слайд 3

Слайд 4

Практичне значення для бджолництва мають більше 200 видів медоносних квіткових рослин: Дикорослі: верба, клен, липа, клевер, бобові Сільськогосподарські культури: гречка, еспарцет, соняшник тощо

Слайд 5

Класифікація меду Натуральний Штучний 1 За способом отримання - центробіжний; - пресований; - стільниковий; - самовитікаючий 2 За ботанічним походженням квітковий падевий змішаний

Слайд 6

Квітковий мед Монофлерний Поліфлерний Монофлерний – з нектару однієї рослини; Поліфлерний (збірний) – з нектару декількох рослин Падь - рідина з цукрами, яку виділяють комахи листових рослин

Слайд 7

світлі темні Білоакацевий Липовий Малиновий Соняшниковий Найкращі сорти меду: Гречаний Вересовий білоакацевий, липовий За кольором:

Слайд 8

За даними B. А. Нестерводського в Україні збирання паді з різних рослин

Слайд 9

Падевий мед За даними B. А. Нестерводського в Україні таке співвідношення збирання паді з різних рослин: з липи - 21 %, дуба - 18, верби - 12, білої акації - 9, осики - 8, груші - 8, яблуні - 6, клена - 4, сливи - 3, кропиви - 3, сосни - 2, молочаю 2 и будяка - 2 %. B окремі роки виявлено збір паді ще й з кукурудзи. Падевий мед темного кольору, різних відтінків. Так, з липи та ялини він темно-зелений, з верб - коричневий, дуба - коричнево-чорний

Слайд 10

Штучний мед Отримують уварюванням цукрового сиропу з додаванням органічних кислот (лимонної, молочної, винно-камяної) і ароматичних есенцій. Хімічний склад: води -20%, сахарози – 30%, до 50% глюкози і фруктози. Відсутні: вітаміни, ферменти, антімікробні, бактерицідні і мінеральні речовини. Термін зберігання 3 місяці

Слайд 11

Органолептичні Фізико-хімічні - зовнішній вигляд; - колір; - запах - масова частка вологи; - масова частка редукуючих цукрів; - масова частка сахарози Показники якості

Слайд 12

Маркування цукру На пачках і пакетах з цукром вказують: - назву організації, в систему якої входить підприємство-виробник; - товарний знак і назву підприємства-виробника; - назву продукції; - масу нетто у грамах; - позначення стандарту; - вміст вуглеводів у 100 г продукту (99,95 г) і калорійність 100 г продукту (400 ккал).

Слайд 13

Умови зберігання меду Температура не вище 20°С Відносна вологість повітря: не більше 75% Термін зберігання до 2 років

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Наука