X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Зображення вищого світу, провінційного дворянства, зародження декабризму.

Завантажити презентацію

Зображення вищого світу, провінційного дворянства, зародження декабризму.

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Тема: Зображення вищого світу, провінційного дворянства, зародження декабризму.

Слайд 2

Мета: вчити дітей аналітичному мисленню, вмінню вибирати головне, бути небайдужим до проблем, розглянутих у романі. Обладнання: ілюстрації Шмаринова, Ніколаєва. Епіграф: "Це великий твір великого письменника і це справжня Росія" Тип уроку: урок-діалог.

Слайд 3

Згадаємо героїв твору і попробуємо заповнити таблицю: Вищий світ Провінційне дворянство А.П. Шерер Ростови кн. В. Курагін Болконські А. Курагін Їх родичі, знайомі Е. Курагіна Безухов-батько П'єр Безухов А. Болконський кн. Марі Берг, наречений Віри Борис

Слайд 4

Згадаємо епізоди із життя цих героїв: 1. Яким зображено салон А.П. Шерер? 2. Що відчував тут А. Болконський і чому? 3. Як поводив себе кн. Василь Курагін, коли помирав старий граф Безухов? Як ставився вищий світ спочатку до П'єра і як змінив свій погляд, коли П'єр став спадкоємцем? 4. Що цінується цим світом в людині? 5. Берг, чому женився на Вєрі, чого добивався у графа Ростова? (придане) 6. Борис, яку наречену шукає, чому Н. Ростову він відштовхує, хоч вона подобається йому? Чому підтримує зв'язок ганебний з Елен? 7. Для чого йдуть в масони з погляду П'єра?

Слайд 5

Якою ми бачимо Єлен в романі? Єлен виходить заміж з користі, топче гідність чоловіка, веде аморальне життя, відбирає половину багатств П'єра,зводить Анатоля з Н.Ростовою тощо.

Слайд 6

А тепер проаналізуємо епізоди, пов'язані з сватанням Марі Болконської: 1.Якими ми бачимо Курагіних в домі Болконських? 2.З якими думками приїхали сюди? 3.Як зустрів князь звістку про прибуття сенатора Курагіна? 4.Хто зустрів їх, історія з розчищенням дороги, як ставився старий Болконський до гостей, що думав про них? 5.Яке враження справив А. Курагін на Марі? 6.Які настанови давав сину Анатолю князь Василь? 7.Чи мріяла Марі про кохання, сімейне щастя, про шлюб? 8.А як думав А. Курагін про кохання і шлюб? 9.Що розгнівало батька в Марі? 10.Характеристика Курагіна, розгадка Миколою Андрійовичем його намірів.

Слайд 7

Як думали про А. Курагіна жінки в маєтку та князь М. А. Болконський?

Слайд 8

Слайд 9

1. Як повівся Анатоль в саду? 2. В чому проявилась душевна доброта Марі?

Слайд 10

Висновок, заповнення схеми: Вищий світ Марі Н.А. Волконський Ростови Лицемірство Розумна Чесний Щирість Користолюбство Щира Гордий Сердечність Жадоба до багатства Живе для інших Благородний Гостинність Егоїзм Гуманна Строгий Простота Гонитва за славою, почестями Вміє прощати Справедливий Душевність Патріот Народність Здатна кохати Ненавидить лицемірство Патріотизм Хитрість Рішуча Знає виший світ, не підтримує його закони В сім'ї мир і злагода Втрата моральних принципів Любляча дочка і сестра Взаєморозуміння батьків і дітей

Слайд 11

Домашнє завдання Пошуки смислу життя П. Безухова. Підготуватись до уроку-інтерв'ю, прес-конференції: а) інсценізація - диференційоване завдання; б) індивідуачьне завдання за першоджерелами; в) ілюстрації до твору; г) складання і аналіз схем; д) написання вірша - враження.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура