X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Японія

Завантажити презентацію

Японія

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Система початкової освіти в Японії Підготувала студентка групи ПНПм-14 Рарій Людмила

Слайд 2

Успіхи Японії, другої економічної держави у світі, пов'язані з високим рівнем освіти. Невипадково, що Країну Сходу Сонця називають однією з найосвіченіших держав. Дійсно, в Японії завжди надавали великого значення просвіті, і тому недивно, що бажання японців до найбільш високого статусу стало властивістю національного менталітету.

Слайд 3

Ядром системи освіти в Японії стала система навчання за принципом 6-3-3-4, тобто шестирічна початкова школа, трирічна середня школа першого ступеня (молодша середня школа), трирічна середня школа другого ступеня (старша середня школа) і чотирирічна вища школа (університети).    Шестирічна навчальна освіта і перша ступінь середньої школи (3 роки) є в Японії обов'язковими і безплатними, і охоплюють майже 100% дітей. У той же час в Японії є платні приватні початкові і середні школи.

Слайд 4

  Навчальний рік в Японії починається з 1 квітня і закінчується 31 березня наступного року.

Слайд 5

Курс шкільного навчання займає 12 років, і половина його припадає на початкову школу. . Це пояснюється складністю вивчення японської мови. Учні молодших класів, наприклад, мають опанувати 1850 ієрогліфів — мінімум, який встановлений Міністерством освіти Японії. Насправді, для читання книг і газет, необхідно знати набагато більше ієрогліфів — до трьох тисяч. 4月1日 (1 квітня)

Слайд 6

Під час навчання учні з незаможних японських сімей одержують від держави дотації на оплату шкільних сніданків, медичне обслуговування та екскурсії.      У кожному районі міста є тільки одна школа початкового рівня і діти мають відвідувати тільки її. Проте батькам надається право направляти своїх дітей до приватних платних навчальних закладів всіх рівнів навчання, де діють жорсткі правила відбору. У початковій школі учні вивчають японську мову, суспільствознавство, арифметику, природознавство, музику, малювання, домашню творчість, етику та фізкультуру.

Слайд 7

     В японських школах учні самі по черзі прибирають класи та інші шкільні приміщення, а наприкінці навчального семестру приймають участь у генеральному прибиранні.

Слайд 8

Шкільна форма є обов'язковою для учнів початкових старших шкіл. У кожній школі форма має свої особливості. Проте варіантів одягу небагато. Це біла сорочка, темний піджак і брюки для хлопчиків. Для дівчат — біла сорочка, темний піджак, спідниця.

Слайд 9

Діти щодня приходять в клас о 8-30. Після четвертого уроку (о 12-30) у школі починається велика перерва на обід, яка продовжується майже 60 хв. Учні, які намагаються поїсти під час уроків, караються. Кожного понеділка перед початком уроку дітей збирають на лінійку і протягом 15 хвилин перед ними виступає директор школи. В інші дні цей час відводиться для проведення загальних шкільних оголошень.

Слайд 10

Тривалість уроків в початковій школі — 45 хв. Між уроками в школах оголошують невеличкі перерви — від 5 до 10 хв. За розкладом у початковій школі не більше 4-ох уроків на день Закінчуються заняття о 15-45, якщо за розкладом шість уроків. Крім уроків, діти приймають участь у засіданні різних комітетів і клубів. У початковій школі дітям не задають домашніх завдань.

Слайд 11

Головна проблема японських шкіл — екзамени, які займають в учнів багато часу для підготовки. Учні початкових класів здають екзамени наприкінці кожного триместра, і всередині першого, і другого триместра. Екзамени проходять у формі письмових тестів. Найвища оцінка — 100 балів.

Слайд 12

  Влітку та взимку (до і після Нового року), а також навесні (після екзаменів) учні відпочивають на канікулах. Найбільш тривалі канікули — літні, які розпочинаються з 21 липня і продовжуються до 1 вересня. Зимові канікули починаються у грудні місяці і тривають два тижні, весняні — один тиждень наприкінці травня. Під час літніх канікул заняття в школах не проводяться. Проте практично всі школи працюють з дітьми.Таким чином, учні зустрічаються практично кожного дня.

Слайд 13

• Перехід на кожну наступну ступінь навчання здійснюється тільки усім класом і тому, в школах немає такого поняття, як «перехід» обдарованих дітей через клас, відсікання менш обдарованих учнів або другорічництво. Друга ступінь середньої освіти (3 роки) не є обов'язковою, проте вона охоплює майже 97% відповідної групи.      • Крім обов'язкових предметів (рідна мова, математика, суспільствознавство, етика, природознавство, мистецтво, музика, спеціальна діяльність, фізкультура, технічна майстерність і домоведення), учні мають право вибирати для вивчення й інші предмети — іноземну мову, сільське господарство або поглиблений курс математики.

Слайд 14

Учні, які планують вступити до старшої школи, мають можливість навчатися у п'ятирічному «технічному коледжі» — профтехучилищі. Застосовується вузівська система оцінювання знань. Кожен учень має набрати не менше 80 залікових одиниць (кредитів) для одержання свідоцтва про закінчення повної 12-річної середньої школи.

Слайд 15

  «Інтелект. Характер. Духовність»- девіз початкових класів японських шкіл

Слайд 16

Сьогодні у школах Японії великої уваги надається розробці учнями різних проектів. Вони створюють унікальні розробки в початкових класах, а продовжують свою роботу у старших класах.

Слайд 17

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура