X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
японія

Завантажити презентацію

японія

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Японія – книга сонця Виконали Учениці 10-а класу Головань К. та Приходько О.

Слайд 2

Географічна справка Території Японія складає 378,8 тис. Км Японія - країна-архіпелаг, розташована на чотирьох великих (Хоншю, Хоккайдо, Кюшю і Шікоку) і майже 6 тис. Дрібних островів. Столиця - Токіо

Слайд 3

Японія - гірська країна (75% території). Для розширення життєвого простору використовується прилежащая до суші акваторія. Клімат Японії в цілому досить сприятливий для проживання людей і ведення господарства. Зона Хоккайдо Найпівнічніший регіон помірного клімату з холодними зимами і прохолодним літом. Опади не часті, але взимку острови вкрито глибоким снігом.

Слайд 4

Зона Японського моря Західне узбережжя острова Хоншю є місцем частих і сильних опадів, особливо взимку. Влітку прохолодно, хоча інколи, завдяки вітру Фен, буває надзвичайно спекотно. Зона Центральногірська Типовий континентальний клімат зі значними коливаннями температури взимку і влітку, вночі і вдень. Опади помірні. Зона Внутрішнього Японського моря Гори Тюґоку і Шікоку перешкоджають сезонним вітрам, забезпечуючи порівняно теплу погоду впродовж цілого року. Клімат середземноморський.

Слайд 5

Зона Тихого океану Східне узбережжя японського архіпелагу характеризується холодними зимами з невеликою кількістю снігопадів, та спекотним і вологим літом завдяки південно-східним вітрам. Зона Південних островів Острови Рюкю лежать у субтропічному кліматичному поясі, де зима і літо теплі. Опади дуже значні, особливо влітку. Частими є тайфуни.

Слайд 6

Японія відділена від материка Східно-Китайським, Японським і Охотским морями. Зі сходу і південного сходу країну омивають води Тихого океану. Між островами Хонсю, Шікоку і Кюшю розташоване Внутрішнє Японське море.

Слайд 7

Населення Японії Чисельність населення - 127 076 183 людина Національний склад - однонаціональний, японці - 99.4%. Етнічна меншина (0,6%) - айну, корейці, китайці та білі. Раса – монголоидная. Релігії -сінтоізм і буддизм (б. 80%),. Нові релігії (суміш синтоїзму, буддизму, даосизму, християнства, конфуціанства). Столиця - Токіо - чисельність 13 млн. Осіб, щільність населення - 6 тис. Чол. / Км² Великі міста - Йокогама (3,393 млн.чол.), Осака (2594000.), Нагоя (2,167 млн.), Саппоро (1,811млн.), І Кіото (1,460 млн.). Населення високо урбанізовано - 80%. Основний центр урбанізації - Токіо.

Слайд 8

Державний устрій Японія - конституційна монархія. Глава держави - імператор. Законодавчий орган - двопалатний парламент. Грошова одиниця - 1 ієна (1$ = 100 ієн). Прапор Японії Національний герб Премєр-міністр Імператор Акіхіто

Слайд 9

Природні ресурси Японія бідна корисними копалинами. Мінеральні: запаси: кам'яне вугілля, сірка, мідь. У незначних кількостях видобуваються: залізна руда, руди кольорових і рідкісних металів, кам'яна сіль. Водні: Найбільші річки - Сінано, Тоне, Китаками і Исикари. Води річок використовуються для зрошення. Лісові: Японія - імпортер деревини (50% деревини, які привозили в основному з Канади). Країна забезпечує власні потреби в деревині лише на 20%.

Слайд 10

Грунтові ресурси: обмежені: 25% території - ухили менше 15 °, 1/3 ґрунтів - бідні. S (оброблюваних земель) = 16% всієї території. Рибальство: По вилову риби - 1 місце в світі (12 млн. Тонн). (Морське і океанське рибальство). Головний район світового рибальства - північно-західна частина Тихого океану.

Слайд 11

Промисловість 1 місце в світі з виробництва суден (52%), автомобілів (23,9%), тракторів, побутової електротехніки, роботів і т. Д. Японія - лідер світової чорної металургії (100 млн. Тонн сталі в 1996 р 3-е місце в світі з виробництва електроенергії після США та Росії. Галузі машинобудування: електромашинобудування (радіоелектроніка, транспортне машинобудування (автомобілебудування, 12 млн. автомашин в рік) суднобудування загальне машинобудування (виробництво устаткування і верстатів).

Слайд 12

Сільське господарство У сільському господарстві Японії зайнято близько 3% економічно активного населення, а частка його у ВНП країни становить близько 2%. Для японського сільського господарства характерний високий рівень продуктивності праці і землі, врожайності культур і продуктивності тварин. Рослинництво дає основну частину продукції (рис, овочі, фрукти. Чай, тютюн), Свої потреби в продовольстві Японія забезпечує в основному за рахунок власного виробництва; Також інтенсивно розвивається тваринництво, птахівництво і свиноферми;

Слайд 13

Енергетика Японія має досить потужною електроенергетикою. Вона орієнтується переважно на імпортну сировину (в основному нафту і нафтопродукти).

Слайд 14

Залізничний транспорт Залізничний транспорт Японії є одним з найкращих у світі. Загальна тривалість залізниць - 23 670,7 км. Одним з найбільш швидкісних поїздів вважається Shinkansen - (поїзд- «куля»).

Слайд 15

Дорожній транспорт У Японії 1152207 км доріг, 863 003 км яких з покриттям. Дорожня поліція - вельми сувора. У Японії лівосторонній рух. Автобусні компанії, що включають JR Bus управляють дальнім автобусним сполученням на розширюється мережі швидкісних автомагістралей.

Слайд 16

Повітряний транспорт Головний внутрішній центр - аеропорт Токіо (аеропорт Ханеда), самий жвавий аеропорт Азії та четвертий самий жвавий аеропорт у світі. Дві головні авіалінії Японії - All Nippon Airways і Japan Airlines

Слайд 17

Морський транспорт В Японії існує близько 1770 км водних шляхів, морські судна курсують у всіх узбереж внутрішніх морів.

Слайд 18

Економічні зв'язки експорт $ 765 200 000 000 Товари експорту: автомобілі, складні мікросхеми, сталь, товари хімічної та машинобудівної промисловості Партнери по експорту: Китай (19,4%) США (15,7%) Республіка Корея (8,1%) імпорт $ 636 800 000 000 Товари імпорту: нафта, зріджений природний газ, текстильні товари, прості мікросхеми, комп'ютери, риба і морепродукти. Партнери по імпорту: Китай (22,1%) США (9,9%) Австралія (6,5%) Саудівська Аравія (5,2%) ОАЕ (4,2%)

Слайд 19

Гора Фудзі Гора Фу дзі (яп. 富士山, ふじさん, фудзі-сан) — діючий базальтовий стратовулкан, розташований на кордоні східнояпонських префектур Яманасі та Сідзуока, західніше столиці Токіо. Найвища гора Японії, висотою 3 776 м. Головний пік вулканічного пасма Фудзі.

Слайд 20

Парк квітів Каваті Фужі Сад квітів Кавати Фужі, Японія. Одна з найяскравіших пам'яток цього місця є Тунель Вистерия. Назва походить від рослини, гілки якого покривають тунель.

Слайд 21

Література Для людини, що цікавиться культурою іншої країни, література - прямий шлях до пізнання. Однак такий підхід утруднюється специфікою японського способу мислення і вчинків. Оскільки життя тут тече багато в чому в замкнутих рамках, де все має своє призначення, багато чого з того, що західна література вже детально прояснила, в японській не висловлюється.

Слайд 22

Театр Традиції та історія японського театру йде корінням в дуже далеке минуле. Пряма спадкоємність традиції простежується мало не півтора тисячоліття, до епохи, коли в Японії з материка проник буддизм, а разом з ним - музика і танці з Китаю, Індії, Кореї. Одними з найбільш прославлених театрів за межами Японії, по праву вважаються Кабукі і Но.

Слайд 23

Живопис Японська живопис настільки ж унікальна, як і вся японська культура в цілому. Для непідготовленої людини традиційна японська живопис може здатися звичайною «мазнёй», яку здатний намалювати будь першокласник або навіть детсадовец.

Слайд 24

Архітектура Архітектура Японії - одна з небагатьох у світі, чиї твори аж до сер. XIX в. будувалися з дерева. Всі найдавніші збережені дерев'яні споруди світу (з кін. VI ст.) Знаходяться в Японії; в Китаї вони не древнє VIII ст., в Північній Європі - XI ст., в Росії - XV ст. Найпотужніший імпульс розвитку архітектури, як і всієї культури Японії, дало прийняття буддизму. Головним орієнтиром в архітектурі до XIX в. був Китай, але японські зодчі завжди перетворювали заморські зразки в справді японські твори.

Слайд 25

Скульптура Буддизм зробив сильний вплив на розвиток японської скульптури. Багато творів являють собою зображення Будди. Буддійська пластика VI-VII ст. призначалася для храмів. У головній будівлі Харюдзі - Кондо містилася бронзова скульптурна група, виконана скульптором Торі. Це зображення Будди на троні, об'єднаного німбом з двома бодісатв, що уособлює ідею милосердя. Простота і строгість геометричних ліній, фронтальність і симетрія, витягнутість пропорцій і відсутність інтересу чуттєвої краси характеризують цей твірдо.

Слайд 26

Чайна церемонія Чайна церемонія (по-японські чяною) відноситься до найбільш самобутнім, унікальним мистецтвам. Вона відіграє істотну роль у духовному та суспільному житті впродовж кількох століть.

Слайд 27

Ікебана та Бонсай Ікебана - традиційне японське мистецтво аранжування квітів. Дослівно ікебана це "квіти, які живуть". У японській мові бонсай означає не тільки карликова рослина, але і культуру його виведення на підносі або в неглибокому горщику, блюді, піддоні, і як і багато іншого, прийшов до Японії з Китаю.

Слайд 28

Каліграфія Каліграфія - найпоширеніший вид мистецтва. Це - національна пристрасть, загальна естетична натура, вихована у японців і китайців з найменших років.

Слайд 29

ІСТОРІЯ АНІМЕ Аніме, як самостійний напрям в мультиплікації і культурі, виникло в середині XX століття.

Слайд 30

Історія аніме корінням сягає початку 20-го сторіччя, коли японці стали проявляти помітний інтерес до імпортних технікам створення мальованих фільмів.

Слайд 31

1990-і і 2000-і роки стали часом широкого визнання аніме за межами Японії. У той же час в Японії продовжували удосконалюватися технології створення і відтворення аніме. Не стояв на місці і прогрес в області сюжетів і творів

Слайд 32

ВИДИ японської анімації Як вид мистецтва, аніме легко систематизувати за жанрами: Кодомо-аніме, Шьонен-аніме, Шьодзьо-аніме, сейнен-аніме, Дзе-аніме, Хутро, Сентай, Комедія, Історія, Наукова фантастика, Кіберпанк, Добуцу, Отаку, Хентай ... Це, втім, не означає зовсім, що розкласти по поличках все різноманіття японської анімації просто. Тому, що поличок буде потрібно ну дуже багато ...

Слайд 33

Манга Манга - японські комікси, виконані в унікальній стилістиці, що визначають яскраву особливість художньої образотворчої культури. На сьогоднішній день манга займає лідируюче положення серед публіцистичної продукції.

Слайд 34

Журнали, політичні карикатури, газети і навіть книги - все це являє собою манга. Спочатку, планована як книжкове комічне видання для дітей, манга стала справжнім феноменом друкарства і ознаменувала принципово нову індустрію

Слайд 35

Сейю (озвучення АНІМЕ) На відміну від безлічі країн, Японія зарекомендувала себе як країна, яка відноситься до озвучення аніме з величезною серйозністю і ретельністю. У Японії професія озвучування - особливо шанована.

Слайд 36

Якщо в інших країнах, для озвучування того чи іншого персонажа у фільмі, запрошуються професійні актори кіно, телебачення або театру, які не мають спеціальної освіти подібного роду, то в Японії все з точністю навпаки. Для озвучування анімаційного фільму ніколи не запросять не навчаного актора, яким би професіоналом своєї жанру він не був.

Слайд 37

Косплей Косплей – це новомодне захоплення ставше популярним у ХХІ столітті. Саме слово утворено від двох англійських – «кос» - costume (костюм) і «плей» - play (гра, грати).

Слайд 38

Сам термін «Costumed play» або «cosplay» винайдений в Японії, там же це захоплення зародилося. Згодом воно стало дуже популярним не тільки в азіатських країнах.

Слайд 39

Косплей виник в середовищі японських фанатів аніме і манги. Тому прототипами для учасників косплея є саме персонажі з манги, аніме, японських відеоігор.

Слайд 40

Японська кухня Суші - це жменька спеціально приготованого рису, в яку вдавлюють морепродукт або обертають тонким скибочкою риби. Сашимі - це тоненькі до прозорості скибочки риби різних сортів або морепродукти, які подаються на блюді в аранжуванні овочів. Темаки.

Слайд 41

Музика Visual Kei (яп. ヴィジュアル 系 відзюару кей?, «Візуальний стиль», «Візуал Кей») — жанр японської музики, що виник на базі японського року у результаті змішання його з глем-роком, металом і панк-роком у 1980-х роках.

Слайд 42

Юкі Кадзіура (яп. 梶 浦 由 記 Кадзіура Юкі рід. 6 серпня 1965, Токіо) - японський музикант, композитор, продюсер. Написала музику для багатьох аніме-серіалів, таких як .hack // SIGN і Noir. Автор і безпосередній учасник проектів See-Saw, Kalafina, FictionJunction. На даний момент проживає в Токіо.

Слайд 43

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура