X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Відомі українські творці

Завантажити презентацію

Відомі українські творці

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Олександр Олесь Олександр Іванович Кандиба 1878 - 1944

Слайд 2

Яків Степовий Микола Лисенко Станіслав Людкевич 70 композиторів у різні часи створили понад 200 музичних творів на слова Олеся. Кирило Стеценко

Слайд 3

«По виході першого тому віршів Олеся вона [Леся Українка] сказала, що він випередив її яко ліричний поет, і при тім не зажурилася, і сказала тільки, що їй вже писати ліричні вірші не варто», – згадував Климентій Квітка.

Слайд 4

Перша збірка Олександра Олеся називалась “З журбою радість обнялась”

Слайд 5

В обіймах з радістю журба. Одна летить, друга спиня… І йде між ними боротьба, І дужчий хто – не знаю я… З журбою радість обнялась… В сльозах, як в жемчугах, мій сміх, І з дивним ранком ніч злилась І як мені розняти їх?!

Слайд 6

План аналізу ліричного твору Які життєві обставини викликали поезію до життя. Коли, за яких поезія була написана? До якої збірки(циклу, періоду) належить? Мотив і жанр поезії. Визначити віршовий розмір та римо-ритмічні особливості. Якими художніми засобами передано роздуми й почуття ліричного героя? Ваші роздуми й почуття, навіяні поезією.

Слайд 7

Найвідоміша пісня на слова Олександра Олеся “Сміються, плачуть солов’ї ” Василь Безкоровайний, автор музики

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура