X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Українське бароко"

Завантажити презентацію

"Українське бароко"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Архітектура бароко На зміну архітектурі Відродження наприкінці ХVІ ст. приходить бароко, що відзначається : складними планами; контрастами об'ємів; пишним декоративним оздобленням;

Слайд 3

ХVII – XVIIIст. – епоха розквіту національної культури В українському бароко знайшли віддзеркалення життєрадісність і піднесення . У ХVII ст. в Україні склалися умови для формування нових тенденцій у культурі, зумовлених переходом від релігійного до світського, раціонального світогляду. Стиль бароко, що поширився у цей період по всій Європі, в Україні вилився у форми, багато чим відмінні від європейських.

Слайд 4

Головними об'єктами мистецтва бароко в архітектурі є : церква і палац ( кольоровий мармур, бронза, розписані статуї.) Карнизи фасадів помітно висунуті вперед, криволінійний обрис створює враження легких коливань декору.

Слайд 5

Славилось мистецтво бароко водограями: водяні каскади, що шлейфами спадали донизу, у поєднанні з химерними скульптурами (морськими божествами, тритонами) створювали фантастичне враження.

Слайд 6

Маріїнський палац у Києві зведений у 1750—1755 рр. за зразком палацу, який проектував Растреллі для ГетьманаРозумовського. 1744 року імператриця Єлизавета під час відвідуваньКиєва, сама вибрала для нього місце. Спорудженням палацу керував видатний російський зодчий І.Мічурін. Йому допомагали також відомі архітектори М.Васильєв, П.Неєлов, Ф.Неєлов, М.Сальников та інші.

Слайд 7

Маріїнський палац

Слайд 8

Загальний вид палацу

Слайд 9

Білий зал

Слайд 10

Художнє оформлення Важливими елементами художнього оформлення палацу є старовинні меблі, люстри, картини відомих художників, в деяких залах збереглися фрагменти настінного живопису.

Слайд 11

Слайд 12

Слайд 13

Слайд 14

Зараз історична споруда Маріїнського палацу презентує Україну як державна резиденція (Президентський палац). Тут проводять офіційні прийоми та саміти, церемонії вручення нагород, вірчих грамот Послами іноземних держав, зустрічі іноземних делегацій на найвищому рівні.

Слайд 15

Зразок Українського Барокко. Київ.

Слайд 16

м. Бердичів, костел монастиря босих кармелітів

Слайд 17

Собор святого Юра у Львові

Слайд 18

Фасад Бернардинського костелу, місто Львів.

Слайд 19

Місто Жовква, Домініканський костел

Слайд 20

Київ, церква Андрія Першозванного

Слайд 21

Почаївська лавра.

Слайд 22

Костел Святих Ігнатія Лойоли і Станіслава Костки у Кременці

Слайд 23

Слайд 24

Чернігів, Успенський собор Єлецького монастиря

Слайд 25

Михайлівський Золотоверхий монастир:дзіниця (ліворуч) та собор (праворуч)

Слайд 26

Слайд 27

Слайд 28

Спасо-Преображенська церква (Великі Сорочинці)

Слайд 29

Іконостас храму

Слайд 30

Церква Святого Пророка Іллі в Суботові, споруджена коштом Б. Хмельницького впродовж 1651—1656 р.

Слайд 31

Висновки Українське бароко істотно відрізнялося від європейського. В Україні це мистецтво, не порушуючи своїх старих традицій, прагнуло до симетрії в композиції, до гармонії і цілісності. Західне ж бароко позначено динамічністю й асиметричною композицією. Не зважаючи на розходження, в українському мистецтві, як і в європейському, художній образ був спрямований на вираження пафосу. Величі, репрезентативності, а іноді – й парадності.

Слайд 32

Інтер'єр у стилі бароко

Слайд 33

Слайд 34

Слайд 35

Слайд 36

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура