X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Театр Японії"

Завантажити презентацію

"Театр Японії"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ВИКОНАЛА УЧЕНИЦЯ 11 КЛАСУ ПАВЛОВСЬКА М. Театри Японії

Слайд 2

Найважливіші атрибути традиційного японського театру: маски

Слайд 3

Слайд 4

Театр нО Но (яп. 能, のう, « театр майстерності») — традиційний театр в Японії. Розвинувся з середньовічного мистецтва співу й танцю саруґаку. Гордість і славу Японії становить національний театр Но. Його створили ще в VIIIв бродячі міми, звеселяли народ. На основі цього театру було створено знаменитий японський Банраку і Кабукі. Особливістю цих театрів є те, що всі ролі в п єсах виконують чоловіки.

Слайд 5

Театр НО Сценічна майстерність пов'язана з глибокою драматургією. Мистецтво актора театру Но не було натуралістичним, вистава будувалася на художній умовності – символіці жестів, рухів, дій, декорацій. Під акомпанемент хору, барабанів і флейт основна діюча особа оповідає історії з життя смертних, духів, богів і демонів.

Слайд 6

Театр КаБУКІ

Слайд 7

Театр Кабукі У XV-XVII ст. провідним жанром японського національного театру стає Кабукі (кабу – пісня і танець). Головним у мистецтві Кабукі XVIIст. була демонстрація талантів танцівниць. У 1629р. уряд видав указ, що забороняє вистави з участю жінок, в 1636 р. акторок замінили чоловіки. Основоположниця театру Кабукі жінка Окуні - актриса і жриця, виконувала ритуальні танці, додаючи романтичні і світські танці, під акомпанемент флейти та барабанів, вміло поєднавши в одне гармонійне ціле.

Слайд 8

Слайд 9

Маски і грим Красный цвет – добрый образ Белый цвет – злой персонаж Зеленый цвет – разбойники и мятежники Черный цвет – порядочность человека

Слайд 10

Традиційний японський театр – це складний та багатобарвний світ

Слайд 11

Слайд 12

Кінець Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура