X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Культура мовлення як показник загального культурного рівня розвитку суспільства"

Завантажити презентацію

"Культура мовлення як показник загального культурного рівня розвитку суспільства"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Актуальність роботи Культура мовлення забезпечує високий рівень спілкування, ефективне здійснення всіх функцій мови, ушляхетнює стосунки між людьми, сприяє підвищенню загальної культури особистості та суспільства в цілому. Через культуру мовлення відбувається культивування самої мови, її вдосконалення.

Слайд 3

Вбираючи в себе знання, відображені в мовленні, людина вибудовує власний внутрішній світ, або мікрокосм, формує себе як особистість.

Слайд 4

Мета роботи – дослідити сучасний стан культури мовлення українців, з’ясувати її роль у підвищенні загального культурного розвитку суспільства.

Слайд 5

Завдання : проаналізувати мовлення української молоді; охарактеризувати негативні моменти в спілкуванні наших сучасників; зробити аналіз майбутнього української мови у зв’язку з розвитком культури мовлення; довести необхідність удосконалення культури мовлення громадян.

Слайд 6

Об’єкт дослідження – культура мовлення представників різних вікових груп та взаємозв’язок між культурою спілкування й загальним рівнем культури суспільства. Предмет дослідження – це найбільш розповсюджені помилки, які допускають у своєму мовленні українці.

Слайд 7

У роботі було використано такі методи дослідження, як аналіз, узагальнення й систематизація зібраного матеріалу, діагностичні методи опитування та бесіди.

Слайд 8

Культура мовлення суспільства – це чи не найяскравіший показник стану його моральності, духовності, культури взагалі. Словесний бруд, що заполонив мовлення наших співгромадян, мовленнєвий примітивізм, вульгарщина – тривожні симтоми духовного нездоров’я народу. Експериментально доведено, що грубе слово як негативний подразник діє кілька секунд, але реакція на нього триває декілька годин і навіть днів. Як наслідок – порушення нервової та серцево-судинної діяльності людини, її хвороба, а іноді смерть. Тому висока культура мовлення – це не інтелігентська забаганка, а життєва необхідність для народу.

Слайд 9

Практична значимість Отримані в ході дослідження результати можуть бути використані на уроках української мови з метою підвищення рівня культури мовлення учнів.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура