X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
їжа Китаю

Завантажити презентацію

їжа Китаю

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

підготувала учениця 10-А класу Жданюк Діана

Слайд 2

Карбонові кислоти – це органічні сполуки, які містять карбоксильну групу –COOH. Вони мають усі властивості альдегідів, крім здатності окислюватись, і всі властивості кислот  Карбонові кислоти використовують у харчовій промисловості, хімічному синтезі, виробництві мила та жирів ( продуктів взаємодії вищих карбонових кислот з гліцерином ).

Слайд 3

1.Взаємодія із спиртами (естерифікація) 2.Галогенування 3.Утворення солей (із металами, оксидами, основами, солями) 4.Реакція срібного дзеркала (тільки для HCOOH)

Слайд 4

Розчини карбонових кислот у воді мають кислий смак, забарвлюють лакмус і метил оранжевий у червоний колір, проводять електричний струм, взаємодіють з металами з виділенням водню. Це свідчить, що органічні кислоти вступають у реакції, характерні для кислот.

Слайд 5

Мурашиний спирт – в медицині Як протрава при фарбування тканин в текстильній промисловості Як сильний відновник в хімічній промисловості Як дезінфікуючий засіб в харчовій промисловості Для оброблення шкіри в шкіряній промисловості HCOOH

Слайд 6

Oцтова - деякі рослини, кисле молоко, хвоя. CH*-COOH

Слайд 7

Масляна – згіркле вершкове масло. CH3-CH2-CH2-COOH

Слайд 8

Валеріанова - корінь валеріани CH3-CH2-CH2-CH2-COOH

Слайд 9

Олеїнова-маслинова олія CH3-(CH2)7-CH=CH-(CH2)7-COOH

Слайд 10

Щавлева - щавель, ревінь. HOOC-COOH

Слайд 11

Молочна кислота- кисле молоко, сир, квашена капуста, силос, накопичується у м'язах при фізичній роботі. СН3 - СН(ОН) - СООН

Слайд 12

Яблучна кислота– яблука, горобина, виноград. HOOC-CH2-CH(OH)-COOH

Слайд 13

Лимонна кислота - лимони, апельсини та інші цитрусові. НООС-СН2-С(ОН)(СООН)-СН2-СООН

Слайд 14

Аскорбінова – шипшина, чорна смородина, квашена капуста, цитрусові тощо.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура