їжа Китаю
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Карбонові кислоти – це органічні сполуки, які містять карбоксильну групу –COOH. Вони мають усі властивості альдегідів, крім здатності окислюватись, і всі властивості кислот Карбонові кислоти використовують у харчовій промисловості, хімічному синтезі, виробництві мила та жирів ( продуктів взаємодії вищих карбонових кислот з гліцерином ).
1.Взаємодія із спиртами (естерифікація) 2.Галогенування 3.Утворення солей (із металами, оксидами, основами, солями) 4.Реакція срібного дзеркала (тільки для HCOOH)
Розчини карбонових кислот у воді мають кислий смак, забарвлюють лакмус і метил оранжевий у червоний колір, проводять електричний струм, взаємодіють з металами з виділенням водню. Це свідчить, що органічні кислоти вступають у реакції, характерні для кислот.
Мурашиний спирт – в медицині Як протрава при фарбування тканин в текстильній промисловості Як сильний відновник в хімічній промисловості Як дезінфікуючий засіб в харчовій промисловості Для оброблення шкіри в шкіряній промисловості HCOOH
Молочна кислота- кисле молоко, сир, квашена капуста, силос, накопичується у м'язах при фізичній роботі. СН3 - СН(ОН) - СООН
Схожі презентації
Категорії