X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Георг Тракль

Завантажити презентацію

Георг Тракль

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

“...Я – мій світ! Мій чудовий світ, наповнений нескінченними звуками”

Слайд 2

Георг Тракль Народився 3 лютого 1887 року у Зальцбурзі. Батько – Теобальд Тракль – торговець. Мати – Марія Катарина Халик – коллекціонерка і реставратор картин та антикваріату.

Слайд 3

З п’яти років Георг відвідує підготовчу школу при католицькому педагогічному училищі. У 1897 році його віддають у гімназію; вчиться він погано, в четвертому класі залишається на другий рік, а на випускних іспитах за сьомий клас провалює грецьку, математику та латинську. Після закінчення навчання в університеті, Тракль – Магістр фармакології.

Слайд 4

У місті, де народився цей великий поет, він пізнавав злети і падіння, його дебют та поразку.

Слайд 5

Щоб самоствердитись Георг зачисляється на однорічну добровільну службу в армії. Після служби в армії працює рецептаріусом в аптеці “У білого янгола”. Про нього казали: “Коли він на службі, він далеко від світу, далеко від людей, далеко від питань”

Слайд 6

Можливо, такий вид бачив видатний поет, дивлячись на такий вигляд тогочасного Зальцбургу. Коли бачиш такий вид, натхнення прийде до будь-якої людини, навіть не поета.

Слайд 7

Щоб не робив Тракль він був одержимий лише однією пристрастю – поезією. Першу збірку зібрану до того часу не вдається опублікувати. Він старанно працює над віршами, потроху перероблюючи майже кожен вірш, навіть одного разу опубліковані ним вірші перероблювалися до не впізнавання ним самим. 1913 в Лейпцизі публікується перша збірка лірики Тракля.

Слайд 8

Серпень 1914. Початок Першої світової війни. Тракля як резервіста прикликають до армії та відправляють на фронт. Під час відступу, Тракль прийняв спробу самогубства але його рятують – це приближення його смерті.

Слайд 9

Смерть Георга Тракля 3 листопада 1914 року. Тракль закінчує життя самогубством. Ховають Тракля на Роковицькому кладовищі у Кракові. 7 жовтня 1925. Прах Тракль перенесено на кладовище в Мюлау, під Інсбруком. “Господи, тільки одна іскра чистої радості – і ти був би визволений, кохання – і ти був би врятований...”

Слайд 10

Тепер цими вулочками Зальцбургу ходять послідовники та нащадки цього великого поета, який намагався осягнути всі таємниці життя людства.

Слайд 11

Коли і де народився Георг Тракль? Ким були його батьки? Освіта Георга? Ким працював Георг? Поетичний талант - дар чи прокляття? Що ви можете сказати про його смерть?

Слайд 12

Презентацію виконали Федорова Оксана та Саніна Катерина учениці 11-а класу ЗОШ №2 м. Чернігова.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура