X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Доба Відродження

Завантажити презентацію

Доба Відродження

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Доба Відродження

Слайд 2

Відродження, або Ренесанс(Renaissance), — доба в історії культури та мистецтва ХІV-ХVІ ст., що започаткована в Італії. Вперше термін Ренесанс вжив історик мистецтва Дж. Вазарі у XVI ст. Доба Відродження — це доба великих географічних відкриттів, епоха бурхливого розвитку науки, розквіту мистецтв та становлення високих загальнолюдських ідеалів. Ідейною основою Відродження став гуманізм — вчення, засноване на визнанні цінності людини як особистості, її права на розвиток і вияв своїх здібностей. Провідною стала ідея людини, чия гідність визначалася не знатністю походження, не званнями чи багатством, а особистою доблестю, благородством у справах та думках. Лірика Петрарки і «Декамерон» Боккаччо (Італія), романи «Гаргантюа та Пантагрюель» Рабле (Франція) та «Дон Кіхот» Сервантеса (Іспанія), драматургія та лірика Шекспіра (Англія).

Слайд 3

Мистецтво доби Відродження Л. да Вінчі. Джоконда Мікеланджело. Давид Франція. Шамбор. ХVIст.

Слайд 4

Живопис і скульптура Високого Відродження дала небачені дотепер і неперевершені надалі зразки людької натури, де «материальне» гармонійно поєднано з ідеальним, божественне з людським. Гармонія розповсюджувалось на відносини людини та світу: портрет епохи Відродження — це, як правило, портрет на фоні розкритого на всі боки горизонту.

Слайд 5

Наука і освіта Ян ван Страет. Дистилляция. конец 16в. Карта Зап.полушария 1595г. Библия Гутенберга. 1452-1455г. Гелиоцентр. сист. мира по Копернику Карта 1502 г. Сан-Сальвадор (откр. Колумбом)

Слайд 6

Історичні події Спалювання відьом в Германії в1555р. Пророцтва Нострадамуса. 1557 р. Тортури солд. Кортеса вождів ацтеків. 1519р. Розправа над гугенотами у Франції. 1607р. Ритуальні танці індіанців. мініатюра 1570р.

Слайд 7

Ідеал епохи Відродження — органічна людина, багато з відомих людей цього часу були багатогранними особистостями и проявляли себе в різних областях. Інтерес до людини розповсюджувався на всі аспекти його існування, в тому числі фізіології, анатомії, потенціальних можливостей організму (наприклад, чи може людина літати). В епоху Відродження були зроблені два відкриття і один винахід, що змінив обличчя світу: геліоцентрична гіпотеза Коперника, відкриття Нового Світу та винахід книгодрукування Гутенбергом. Перше плавання Христофора Колумба; відкриття островів Куба и Сан-Сальвадор (1492). Суспільний устрій: розподіл ідеального і практичного: Нікколо Макіавелли, книга «Государь» — руководство для політичного лідера (1513). Томас Мор — зображення ідеальної держави в творі «Утопія» (1516).

Слайд 8

Слайд 9

Світогляд доби Відродження М.Буонаротти. Сотворение Адама. 1508-1512гг. Лука Синьорелли. Проклятые. 1499-1502 г. Лука Синьорелли. Избранные. 1499-1502гг.

Слайд 10

Леонардо да Вінчі ЛЕОНАРДО ДА ВІНЧІ (Leonardo da Vinci) (15 квітня 1452, Вінчі біля Флоренції — 2 травня 1519, замок Клу, біля Амбуаза, Турень, Франція), италійський живописець, скульптор, архітектор, вчений, інженер.

Слайд 11

Леонардо в мистецтві Нарис жіночої голови Тайна вечеря

Слайд 12

Слайд 13

Леонардо і наука Рис. челов. сердца. ок. 1510г. Рис. боевой колесницы. ок.1480г. Чел. зародыш, рис. Л. да Винчи. ок.1510г. Л. да Винчи. Проект гигантского арбалета. Ок. 1480г.

Слайд 14

Слайд 15

Питання для взаємоконтролю Що називають добою Відродження? Які історичні події відбувалися в ХІV-ХVІст.? Як змінилися естетичні принципи? Які наукові відкриття були створені в цей час? Яку роль відіграв Леонардо да Вінчі у формуванні гуманістичного світогляду?

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура