X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Діловий етикет в Латвії"

Завантажити презентацію

"Діловий етикет в Латвії"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Діловий етикет в Латвії

Слайд 2

Латвія

Слайд 3

Офіційна назва - Латвійська Республіка Площа території - 64,589 тис. кв. км Кількість населення - 2млн. 261 тис. осіб. Столиця – Рига Офіційна  мова - латиська. Державне свято - 18 листопада - День проголошення Латвійської Республіки

Слайд 4

Державнй прапор

Слайд 5

Державний прапор Латвії є одним з найстаріших у світі. Колір прапора Латвії - особливий темно-червоний, відомий у світі як "латиський червоний". Пропорції кольорів прапора 2:1:2, а довжини і ширини 2:1.

Слайд 6

Державний герб Державний герб - з'явився після проголошення незалежної Латвійської Республіки 18 листопада 1918 року. Герб об'єднує як символи незалежності латиської держави, так і символи культурно-історичних країв.

Слайд 7

Державний гімн Назва гімну Латвії: "Dievs, svеti Latviju!" ("Бог, благослови Латвію!"). Автор гімну - латиський композитор Карліс Бауманіс. Вперше гімн виконувався наприкінці червня 1873 року в Ризі.

Слайд 8

Андріс Берзіньш Президент Латвії

Слайд 9

Культурне життя Латишів

Слайд 10

Один часто зустрічається міф,який стверджує, що латиші замкнуті і важко сходяться з чужинцями. Але скажіть, простягнувши руку латишу, слово: lab-dien!, Що в перекладі на мову означає побажання доброго дня, і Ви побачите, як засяють його сіро-блакитні очі!

Слайд 11

Національною рисою латишів є - спокій, неспішність, докладність і працьовитість. Латишам властивий індивідуалізм,самотійність.

Слайд 12

Латиші ... багато співають! Вони своїми дзвінкими чудовими голосами оголошують всю Латвію. Безумовно, слово музика - це та чарівна паличка, яка може стати в нагоді в будь-якій розмові, в якій, на Вашу думку, можливо настала тривала пауза.

Слайд 13

Найпопулярнішим відзначається свято Латвії - Янів день - 23 червня. Якщо Ви - любитель пива і потрапите в Латвію в Янів день, то полюбите Латвію, як пиво. Традиційне прикладне мистецтво Латвії - ткацтво, обробка металу, янтарю і дерева, в'язання і вишивка, славиться латвійська кераміка.

Слайд 14

Знайомство  

Слайд 15

 При зустрічі латиші зазвичай вітають один одного рукопотиском.В них це є звичним способом почати будь-яку зустріч. Обмін візитними картками в них є також звичною справою. Особливо цінуються подарунки, зокрема такі розкішні, як годинник і якісне шотландське віскі.

Слайд 16

Ділове спілкування в латвії

Слайд 17

Де-юре (державна мова) – це офіційна мова ділового спілкування, на якій проходять слухання справ в суді і видаються державні акти, на ній написана конституція і ведеться викладання в школах.

Слайд 18

Ділова зустріч у Латвії

Слайд 19

Латиші, як правило, добре підготовлені до переговорів. У ході переговорів з'являються переконливі і навіть обгрунтовано-обладнані.. У ході зустрічі латвійські партнери приходять з чіткими і конкретними вимогами і завданнями.

Слайд 20

Особливості ділових відносин   Латиші зазвичай пунктуальні люди і на зустрічі приходять вчасно   Латиші цінують чесність і щирість, перебільшення і повчання вважаються неприйнятними. Ввічлива та скромна поведінка буде сприяти успіху в справах

Слайд 21

дІловий одяг

Слайд 22

В діловому житті латиші воліють якісний одяг консервативного стилю. Ніяких яскравих квітів. Одяг повинний бути охайним, взуття чистим. Недбалість в одязі латиші можуть означати як відсутність поваги. Дрес-код відносно формальний, на ділових зустрічах для чоловіків і для жінок бажано наявність костюма або елегантного ансамблю.

Слайд 23

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура