Олесь
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Шляхи поширення бактеріальних захворювань Через шлунково-кишковий тракт разом з їжею чи питвом Бактерії-збудники сальмонельозу, дизентерії, холери, чуми
Шляхи поширення бактеріальних захворювань Через дихальні шляхи з повітрям Збудники туберкульозу, ангіни, пневмонії, дифтерії
Шляхи поширення бактеріальних захворювань Через пошкодження покривів Бактерії, що паразитують у шкірі, нігтях (збудники сибірки, правцю, бешихи)
Шляхи поширення бактеріальних захворювань Під час статевих контактів Збудники сифілісу, гонореї, хламідіозу та інших венеричних захворювань
Шляхи поширення бактеріальних захворювань За допомогою комах і кліщів-переносників Збудники чуми, висипного тифу, дизентерії, сальмонельозу, туберкульозу та ін.
мити руки з милом після роботи і перед уживанням їжі; регулярно обмивати тіло в бані, ванні, під душем зі зміною натільної і постільної білизни; систематично чистити і струшувати верхній одяг і постільні речі; підтримувати чистоту в житлових і робочих приміщеннях; чистити меблі та предмети інтер'єру від бруду й пилу, витирати взуття перед входом у приміщення; уживати лише перевірені продукти харчування, кип'ячену воду й молоко, промиті фрукти й овочі, ретельно проварені м’ясо й рибу. Для профілактики інфекційних захворювань необхідно дотримуватися правил особистої гігієни:
Лікують бактеріальні захворювання за допомогою антибіотиків Антибіотики призначає тільки лікар! Застосовувати антибіотики слід у суворій відповідності до інструкції.
Схожі презентації
Категорії