pH в мінеральних водах
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Мінеральні води Мінеральні води Мінеральні води, Питні мінеральні води (лікувально-питні мінводи) - природні, як правило, підземні води(відомі також талі, води поверхневих водойм), які характеризуються наявністю певних мінеральних солей, газів, органічних речовин та інших хімічних сполук, та володіють специфічними хіміко-фізичними та іншими властивостями - температура, вміст біологічно активних компонентів ( CO 2, H 2 S, As і ін), природна радіоактивність.
столові - мінеральна [натуральна] вода придатна для щоденного застосування (без будь-яких показань), вміст солей у ній не перевищує 1 грама на літр води. Як правило, вона м'яка, приємна на смак, без стороннього запаху і присмаку. (Моршинська з мінералізацією, Трускавецька);
лікувально-столові - у цій воді може міститися від 1 до 10 грамів солей на літр води. Гідність лікувально-столових мінеральних вод полягає в їх багатофункціональності: їх можна вживати як столовий напій [не регулярно] і систематично - для лікування (за призначенням лікаря);
лікувальні - найбільш насичена за сольовим складом вода. До цієї категорії відносять мінеральні води з мінералізацією - більше 10 грамів на літр, або води з підвищеним вмістом активних мікроелементів, наприклад, миш'яку чи бору. Її слід пити строго за рекомендацією лікаря (показання та методика їх застосування ті ж, що на курортах);
Прийнято вважати придатними для внутрішнього застосування мінеральні (лікувально-питні) води з мінералізацією від 2 до 20 г / л.
Тепер перейдемо до нашого головного питання. Водневий показник (рН) - показник, що характеризує властивість води, зумовлену наявністю в ній вільних йонів водню. Відповідно до значень рН, воду класифікують на сильнокислу (рН до 3,0), кислу (рН 3,0 - 5,0), слабокислу (рН 5,0 - 6,5), нейтральну (рН 6,5-7,5), слаболужну (рН 7,5 - 8,5), лужну (8,5 - 9,5), сильнолужну ( рН більше 9,5).
Як свідчать дослідження, мало хто з громадян обізнаний про кислотно-лужний баланс організму і його важливість не лише для здоров’я, а навіть і для життя. Тіло людини має певне кислотно-лужне співвідношення, що характеризується рН (водневий показник). Чим нижче рівень рН — тим середовище більш кисле (від 6.9 до 0), лужна ж середа має високий рівень рН (від 7.1 до 14). Тіло людини на 70% складається з води, тому вода — одна з найбільш важливих його складових.
Здавалося б, немає нічого простішого: треба їсти і пити більше тих продуктів, які мають вищий pH — і відсутність проблем зі здоров’ям людині гарантована. Але є одне “але”. Більшість продуктів, які ми вживаємо, мають низький, кислотний рівень pH. Наприклад, у картоплі він — 5.5, у м’яса — 3.5, у хліба — 5.5, у кави та чаю — 4-5, а пиво та газовані напої мають pH на рівні 2-3. В той час, як pH крові дорівнює 7.45, лімфи — 7.4, внутрішньосуглобової рідини — 7.3, міжклітинної рідини — 7.26-7.38…
Що ж робити, запитаєте ви? Наприклад, питна вода Aqua Point, яку ми виготовляємо для вас, має pH близько 8 і компенсує низький рівень pH нашої їжі. В той час як багато недобросовісних виробників питної води в Києві продають так звану “мертву” воду — з низьким рівнем pH. Така вода не залишає жодних відкладень в чайниках і через це покупцями помилково вважається доброю. Насправді ж вона “допомагає” кислотній їжі ще більше закислювати ваш організм, чим “відкриває двері” до різних хвороб. Контролюйте pH води, яку вживаєте, вони написана на етикетці, або можна дізнатись за допомогою індикаторів.
Схожі презентації
Категорії