"Наслідки і вплив ГМО"
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Генно-модифіковані організми (ГМО) – це організми, створені людиною із застосуванням найсучасніших молекулярно-біологічних методів на основі законів життєдіяльності біологічних організмів.
На сьогоднішній день продукти з вмістом ГМІ заполонили стеллажі магазинів. В принципі, цього і слід було чекати, ажде: Використання ГМО є економічно вигідним і приносить прибуток подекуди до 500% Такі організми не хворіють, вони стійкі до погодних умов і стійкі до гербіцидів, які застосовуються для знищення шкідників, а деякі навіть стійкі до комах-шкідників Колосальна врожайність, мінімальні затрати та надприбутки
Побічні дії вживання таких продуктів Алергічні реакції та зміни в організмі Розповсюдження нових хвороботворних бактерій Можливе накопичення в організмі людини токсичних речовин Вплив на популяції деяких видів комах, спричинення вимирання виду Здатність викликати зниження імунітету Можливі мутації
Приблизно 30% ринку чаю і кави містить ГМО. Як показали дослідження «Грінпіс», численні компанії зі світовим ім'ям використовують ГМ-інгредієнти для виробництва своєї продукції. Звичайно, найбільше ГМО виявлено в ковбасних виробах і сосисках (до 85%). Особливо насичені генно-модифікованою соєю варені ковбаси і сардельки-сосиски. Це ж стосується і напівфабрикатів: пельменів, чебуреків, млинців. На другому місці за вмістом ГМО розташувалося дитяче харчування. Третя позиція у кондитерської і хлібобулочної продукції. ГМ-сою щедро додають до печива і шоколаду, муки, цукерок і морозива, газованої води. Ідентифікувати такі добавки звичайній людині неможливо. Щоправда, хліб, який довго не черствіє, – стовідсотково містить трансгени.
Схожі презентації
Категорії