"Роль жирів, білків і вуглеводів в організмі людини"
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Каталітична Структурна Функції білків Захисна Рецепторна Регуляторна Енергетична Рухова Транспортна Запасна
Жири Жири — велика група органічних сполук, які, з фізичного погляду, мають меншу від одиниці питому вагу і, як правило, розчинні в органічних розчинниках, як правило не розчиняються у воді, і під звичайним тиском їх не можна перегнати, не розклавши.
Роль білків, жирів та вуглеводів у житті людини Жири є найважливішим енергетичним компонентом харчового раціону– 1 г жирів дає 37,7 кДж (9 ккал) енергії, їх біологічне значення зумовлене тим, що вони є носіями життєвонеобхідних для організму речовин . Основна роль вуглеводів пов'язана з їх енергетичною функцією. При їх ферментативному розщеплюванні і окисленні виділяється енергія, яка забезпечує організм. Білки - це незамінні компоненти раціону, без яких неможливе життя, ріст і розвиток організму.
Здоров’я людини – це стан живого організму, при якому організм у цілому і всі организдатні виконувати свої життєві функції. Органічні речовини, що входять до складу їжі: жири, білки, вуглеводи, мінеральні солі, вода і вітаміни, які необхідні для життєвих процесів організму. Білки - це незамінні компоненти раціону, без яких неможливе життя, ріст і розвиток організму. Більшу частину енергії, необхідної для нормальної життєдіяльності, організм людини одержує з вуглеводами. Жири є одними з найважливіших харчових продуктів. Вони є невід’ємною складовою нашого харчування. ВИСНОВКИ:
Схожі презентації
Категорії