X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Особливості будови, процеси життєдіяльності й розмаїтість грибів. Лабораторна робота № 16. Будова шапкових грибів

Завантажити презентацію

Особливості будови, процеси життєдіяльності й розмаїтість грибів. Лабораторна робота № 16. Будова шапкових грибів

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Особливості будови, процеси життєдіяльності й розмаїтість грибів

Слайд 2

1. Які ознаки є характерними для грибів? 2. Чим гриби відрізняються від рослин? 3. Чим гриби відрізняються від тварин?

Слайд 3

Б У Д О В А Г Р И Б А

Слайд 4

Слайд 5

Шапкові гриби Маслюки Білий гриб Підберезовик

Слайд 6

Шапкові гриби - це безхлорофільні живі організми, що складаються з грибниці, на якій утворюються плодові тіла. Гриби мають потребу у волозі, теплі, кисні, мінеральних солях, готових органічних речовинах. Розмножуються шапкові гриби з допомогою спор

Слайд 7

Лабораторна робота № 16. Будова шапкових грибів Мета: ознайомитися з особливостями будови й різноманітністю шапкових грибів. Обладнання й матеріали: колекції, муляжі, живі зразки шапкових грибів, препарувальний набір, лупа, зошит, підручник.

Слайд 8

Хід роботи 1. Розгляньте плодове тіло гриба неозброєним оком. Знайдіть шапку, ніжку і грибницю. Замалюйте побачене й підпишіть структури гриба на малюнку. 2. Зніміть шапку й розгляньте її будову з нижньої сторони. Знайдіть пластинки або трубочки, на яких розташовані спори. Розгляньте їх з допомогою лупи. 3. Розгляньте запропоновані вам зразки шапкових грибів. 4. Використовуючи колекції, муляжі, підручник і таблиці, визначте їх назви. 5. Заповніть таблицю і зробіть висновки, у яких укажіть найбільш характерні риси будови вищих грибів. Рекомендується розглянути чотири-шість видів грибів.

Слайд 9

Порівняльна характеристика шапкових грибів Гриб Характерні ознаки Будова шапки (пластинчаста, трубчаста) Харчова характеристика (їстівний, отруйний)

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія