X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Добування сахарози"

Завантажити презентацію

"Добування сахарози"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Добування сахарози

Слайд 2

Слайд 3

Загальна схема виробництва цукру дуже проста і багато в чому залишається незмінною ще з часів Бродських, Симиренків, Терещенків, Яхненків й інших відомих українських цукрозаводчиків.

Слайд 4

Цукровий буряк

Слайд 5

Цукровий буряк

Слайд 6

Після зважування буряку й визначення його цукристості відбувається механічна обробка коренеплодів - миття, чищення й подрібнення. 

Слайд 7

Слайд 8

На стадії дифузії сировину обробляють гарячою водою. Далі розчинену у воді сахарозу обробляють кальцій гідроксидом, аби добути розчинний кальцій сахарат й позбавитися домішок.

Слайд 9

Слайд 10

Потім кальцій сахарат обробляють карбон(ІV) оксидом. У такий спосіб одержують розчин сахарози й осад кальцій карбонату - крейду, яку відокремлюють фільтруванням.

Слайд 11

Слайд 12

Зрештою випарюванням виокремлюють сахарозу з розчину. Добутий цукор остаточно висушують і фасують.

Слайд 13

Слайд 14

Важливо знати. Рафінований (очищений від домішок) цукор приваблює білосніжним кольором. Однак він - не найкорисніший, бо позбавлений багатьох біологічно активних речовин, які видаляють під час рафінування.

Слайд 15

Рафінований цукор Сучасні дієтологи радять уживати так званий коричневий цукор, аби запобігти порушенням вуглеводного обміну та виникненню карієсу.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія