X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Монументальне мистецтво (вітраж, мозаїка, фреска). Ескіз вітража в готичному стилі.

Завантажити презентацію

Монументальне мистецтво (вітраж, мозаїка, фреска). Ескіз вітража в готичному стилі.

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Прикладна діяльність. Монументальне мистецтво (вітраж, мозаїка, фреска). Ескіз вітража в готичному стилі. Урок №12 І семестр 7 клас Підготувала Савченко Тетяна Терентіївна вчитель образотворчого мистецтва Некрасовської ЗОШ І – ІІІ ст. жовтень2011

Слайд 2

Назвіть види мистецтв за призначенням

Слайд 3

Слайд 4

Слайд 5

Слайд 6

Монументальне мистецтво – вид образотворчого мистецтва, розрахований на масове сприйняття в ансамблі з архітектурою чи природним оточенням. Це архітектурні та скульптурні монументи й пам'ятники на площах і вулицях, настінні розписи в екстер'єрах та інтер'єрах громадських споруд.

Слайд 7

Монументальний живопис Вінниця

Слайд 8

Слайд 9

Слайд 10

Вітраж — (з франц. — скло) це сюжетна чи орнаментальна композиція, створена зі шматочків прозорого різнобарвного скла, що пропускають світло, поєднаних металевою оправою. В класичному вітражі окремі елементи з кольорового скла з'єднувалися між собою прокладками з найм'якішого металу — свинцю. Особливе враження він справляє тоді, коли крізь кольорові скельця падає світло.

Слайд 11

Слайд 12

МАТЕРІАЛИ ДЛЯ РОБОТИ:  папір, олівець, акварельні або гуашеві фарби, кулькова ручка, фломастери.

Слайд 13

Зверни увагу на поради: - не забувай, що вітраж потребує певної стилізації, використання кольорового контрасту, тому намагайся уникати занадто дрібних деталей. - зверни увагу на кольорові сполучення, пригадай тему «Кольоровий контраст»; - використай виразні форми тваринного і рослинного світу; - малюнок композиції виконай на папері за зразком, розділи його на окремі елементи та кольорові плями (імітація вітражу з кольорового скла).

Слайд 14

Перевір себе: 1. Живопис по сирій штукатурці: розпис, фреска чи мозаїка? 2. Зображення виконане з однорідних або різних за матеріалом частинок ( камінь, смальта, керамічна плитка) : мозаїка, вітраж чи фреска? 3. твір монументального мистецтва зі скла: мозаїка, вітраж, фреска? 4. Вид культового живопису: фреска, іконопис, мозаїка? 5. Феофан Грек – відомий майстер часів Київської Русі . Чим прославився: фреска, мозаїка, іконопис?

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура