X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Культура Китаю

Завантажити презентацію

Культура Китаю

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Культура Китаю Заєць Сергій Косюк В'ячеслав 10-Б

Слайд 2

Історія китайської кухні Одна з найяскравіших рис китайської кухні — це її тісний зв'язок із давніми традиціями. Кулінарне мистецтво в Китаї почало зароджуватися близько 5000 років тому. У ті часи, коли китайці тільки навчилися користуватися вогнем, кулінарні методи були дуже простими — сирі продукти смажили на розжарених каменях у вогнищі. За переказами, першу керамічну посудину для приготування їжі придумав Хуан-ді, міфічний мудрець-государ, легендарний засновник даосизму, що правив в 26-му столітті до н.е.

Слайд 3

Сичуаньська кухня Сичуаньська кухня славиться своєю гостротою. Можливо тому, що ця провінція знаходитися у Сичуаньській западині, де часті дощі й тумани, а клімат досить вологий. Вважається, що гостра їжа допомагає протистояти вологості. Набір продуктів, з яких готують сичуанські кухарі, не дуже багатий, проте з них готується велика кількість страв. Кажуть, що харчуючись тричі на день 365 днів на рік, можна не зустріти страви, що повторюється.

Слайд 4

Сичуаньська кухня

Слайд 5

Гуандунська кухня Гуандунська (кантонська) кухня - здебільшого складається з прісних страв. У цій кухні найвідоміша страва - суп. Мешканці регіону надзвичайно полюбляють супи, але зазвичай для приготування справжнього супу потрібно 4-5 годин. Близькість до моря сприяє тому, що в гуандунському меню багато страв з морських продуктів. Поза як з давніх-давен Гуандун слугував "вікном Китаю у світ", саме тому гуандунці познайомилися з кухнями зарубіжних країн і дещо перейняли для себе.

Слайд 6

Гуандунська кухня

Слайд 7

Шанхайська кухня У шанхайській кухні переважають солодкі страви. Цій кухні характерні тонкість обробки продуктів, смак страв, які здатні задовольнити найвибагливішого гурмана, скрупульозний добір барв та вишукане зовнішнє оформлення. Необхідно сказати, що страви гуандунської і шанхайської кухонь досить витончені, адже вони, так само, як і сичуаньська - південні. А мешканці півдня люблять витончене життя. Можливо тому і страви там готують невеличкі та подаються їх на маленьких тарілочках. А ще там вживають багато соковитих і свіжих овочів. Жителі півдня також вживають у великій кількості різні морські продукти, зокрема, блюда з риби, креветок, омарів.

Слайд 8

Шанхайська кухня

Слайд 9

Шаньдуньска кухня Шаньдуньска кухня - кухня північного Китаю. Від усіх інших вона відрізняється солоними і жирними стравами. Широко відома "Пекінська качка" "родом" саме з шаньдунської кухні. Страви тут вживають з великих чашок, або користуються глибокими тарілками. А все тому, що на півночі Китаю дуже холодно і людям, аби не мерзнути, потрібно більше їсти, особливо м'яса та страв, багатих на білок. Страви шандунської кухні повинні бути гарними на вигляд, а на колір - обов'язково яскравими. Їдять дерев'яними або бамбуковими паличками. Щодо ложки, то вони обов'язково мають бути порцеляновими. А ще - такого ж кольору, як тарілки і чашки, з якими вона подається.

Слайд 10

Шаньдуньска кухня

Слайд 11

Традиції та сучасність Найцікавіші страви, звичайно, готують на святковий стіл. Особливо під час свята весни за місячним календарем, яке вважається Новим роком. На святковий стіл необхідно подавати парну кількість страв - 6, 8, 10… При цьому необхідно зважати на те, що шість страв - ознака благополуччя, а 8 - багатства. Існує звичай до Нового року готувати стільки пиріжків, пампушок, різноманітних смажених страв, щоб їх вистачало на місяць. Це - пампушки на пару, пампушки з фініками, овочеві пиріжки і пиріжки з цукром, смажена солодка картопля. Готують також пиріжки з м'ясом, тому, що м'ясо і риба під час свята обов'язково мають бути на святковому столі. Вимова ієрогліфа "риба" збігається з вимовою ієрогліфа "добробут".

Слайд 12

Жа мантоу (солодкі пиріжки)

Слайд 13

Кінець Заєць Сергій Косюк В'ячеслав 10-Б

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура