X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Бетховен

Завантажити презентацію

Бетховен

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Людвіг Ван Бетховен Підготувала Учениця 11Б класу Кунтиш Олександра

Слайд 2

НАРОДИВСЯ В КІНЦІ 1770 РОКУ В НІМЕЦЬКОМУ МІСТІ БОННІ

Слайд 3

Музична кар'єра Людвіга була зумовлена наперед, оскільки його батько і дід були співаками в придворній капелі. Батько хлопчика мріяв зробити з сина композитора, який не поступався б по популярності Моцарту, і навчав його грі на різних музичних інструментах.

Слайд 4

Першим серйозним вчителем Бетховена став композитор Крістіан Готліб Нефі. Саме він розпізнав в хлопчику справжній талант У зв'язку з важким матеріальним становищем сім'ї Людвіг вимушений кинути школу і, після смерті матері в 1787 році він бере на себе тягар голови сім'ї.

Слайд 5

Бетховен знаходить собі роботу в оркестрі як альтист і через 2 роки починає відвідувати лекції в університеті, де його помічає прославлений композитор Гайдн.

Слайд 6

Під його керівництвом Бетховен набуває величезної популярності як віртуоз гри на піаніно.

Слайд 7

У 26 років у Бетховена починаються проблеми із слухом. Причина – запалення внутрішнього вуха, яке тим більше небажано для композитора, що викликає постійний дзвін у вухах.

Слайд 8

Він усамітнюється в невеликому містечку Хайлігенштадте де і пише Третю симфонію.

Слайд 9

У період з 1802 по 1812 роки Бетховен створює оперу «Фіделіо» і деякі інші твори, багато які з них стають його візитними картками: Місячна соната, Дев'ята симфонія і Урочиста меса. «Марш» Фіделіо Місячна соната 9 симфонія Урочиста меса

Слайд 10

Не дивлячись на глухоту, Бетховен живо цікавився політичним життям країни і не соромився висловлювати свою, деколи дуже сміливу точку зору, на ті або інші дії уряду, аніскільки не побоюючись переслідувань і репресій, які почалися після поразки Наполеона і встановлення жорсткого поліцейського режиму в Австрії.

Слайд 11

Здоров'я Бетховена погіршується, і, врешті-решт, важке захворювання печінки 26 березня 1827 року приводить до смерті великого композитора. На його похорони зібралося більше 20 тисяч чоловік.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура