X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Спосіб групування чисел

Завантажити презентацію

Спосіб групування чисел

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Розглянемо на прикладі Усні вправи Самостійна робота Групування по три Рівняння Математичне лото

Слайд 2

Спосіб групування означає : Згрупувати ( взяти у дужки) члени многочлена які містять однакові множники ; 2.Винести спільний множник за дужки.

Слайд 3

ab-5а+bc-5c= aв-5а+bc-5c=(ab-5а)+(bc-5c)= =a (b-5) +c (b-5)= (b-5) (a+c)

Слайд 4

a(x-2)+(x-2)= c+d-4(d+c)= 3(b-5)-a(5-b)= m-n+(m-n)y= (x 2)(a+1) (d+с)(1-4) 3(b-5)+a(b-5) =(b-5)(3+a) (m-n)(1+y) Усні вправи

Слайд 5

Розкладіть на множники многочлен: 6xy+ab-2bx-3ay 6xy+ab-2bx-3ay=(6xy-2bx)+(ab-3ay) =2x(3y-b)+a(b-3y) =(3y-b)(2x-a) 6xy+ab-2bx-3ay=(3y-b)(2x-a) 6xy+ab-2bx-3ay=(6xy-3ay)+(ab-2bx) = =3y(2x-a)+b(a-2x) = =3y(2x-a)-b(2x-a) = =(2x-a)(3y-b) =2x(3y-b)-a(3y-b)

Слайд 6

Розкласти на множники многочлен: x2-3xy+xz+2x-6y+2z x2-3xy+xz+2x-6y+2z=(x2-3xy+xz)+(2x-6y+2z) = =x(x-3y+z)+2(x-3y+z) =(x-3y+z)(x+2) x2-3xy+xz+2x-6y+2z=(x2+2x)-(3xy+6y)+(xz+2z) = =x(x+2)-3y(x+2)+z(x+2) = =(x+2)(x-3y+z)

Слайд 7

a(а-3)=2a-6 a(а-3)=2(a-3) a(а-3)-2(a-3) = 0 (а-3)(а-2) = 0 а-3= 0 або а-2= 0 а= 3 а = 2

Слайд 8

Розкладіть на множники Математичне лото №1 №2 №3 1) 3a²-6a³= 1) 12a²-6a³= 1) 15x³-5x²= 2) y³-6y²+y-6= 2)3a+3- n a - n= 2) 6mx-2m+9x-3= 3) (x-y)²-3x(x-y)= 3) a(4a-7)+2(4a-7)= 3) 7(x-4y)²-5x²+20xy= 4) 6a-12c-ap+2cp= 4) 5(a-b)-2(a-b)²= 4) 2x(3b-2c)-3b+2c= 5) c²(c-9)-c(c-9)= 5) 5x(x-3)-x²(x-3)= 5) a(b-1)-4b+4= 6) (a -2b)-3a(a-2b)= 6) 8y-32y²= 6) m²n³ - 3mn²= 7) x³-14x²-2x+28= 7) x(x-y)+2(x-y)= 7) 7a²+7-a³-a= 8) 2x(x-4)-7(4-x)= 8) 3a-15+ax-5x= 8) 2+2b²- b-b³= 9) m³n³ -6m(n²)²= 9) 7c²- c³-c+7= 9) 2x²yz-15yz-3xz²+10xy²=

Слайд 9

Картка №3 Картка №1 Картка№2 3a²(1-2a) c(c-9)(c-1) (a-2c)(6-p) (2x+7)(x-4) (2-3a)(a-2b) (x-y)(-y-2x) (y²+1)(y-6) (x²-2)(x-14) mn³(m²-6n) (x-y)(x+2) (a+2)(4a-7) (b²+1)(b-5) (a-b)(5-2a+2b) x(x-3)(5-x) (7-c)(c²+1) 8y(1-4y) (3-n)(a+1) 6a²(2 - a) 5x²(3x-1) (x-4y)(7-5x) (2xy-3z)(5y+xz) (b-1)(a-4) (3x-1)(2m+3) (2-b)(1+b²) (3b-2c)(2x-1) mn²(m-3n) (7-a)(a²+1)

Завантажити презентацію