X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Український сучасний живопис

Завантажити презентацію

Український сучасний живопис

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Сучасний український живопис. П’ять найбільш відомих українських художників Виконав : Студент групи 2-Б л/с Кравченко Богдан

Слайд 2

Українське мистецтво - новий потужний поштовх у світі культури, який і надалі збагачує світові надбання. Роботи наших художників популярні і за межами нашої Батьківщини. Представляємо вашій увазі підбірку тих українських митців, яких знають і поважають у світі.

Слайд 3

Олександр Ройтбурд Багатогранна особистість, один з найвідоміших сучасних українських художників у всьому світі. Народився в 1964 році в Одесі. Зараз займається не тільки живописом, а й фотографією, відео, графікою. Є найдорожчим сучасним українським художником. Роботи Ройтбурда галеристи вважають дуже цінними з мистецької точки зору. Також фахівці в один голос нагадують про міжнародне визнання цього художника - його роботи є в Музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку.

Слайд 4

Роботи О. Ройтбурда "Прощавай, Караваджо"

Слайд 5

«The Dormant Tzadik»

Слайд 6

«Сковорода»

Слайд 7

«Молода жінка в іспанській сукні»

Слайд 8

««Прощання святого Флоріана»»

Слайд 9

Василь Цаголов Ще один відомий і шанований у всьому світі український художник - Василь Цаголов. Він народився в Росії, але зі студентських років він проживає і працює в Києві. Свої шедеври він створює, об'єднуючи міфологію з масовою культурою, на основних принципах сучасного постмодернізму.

Слайд 10

Роботи В. Цаголова «Кого боїться Хьорст»

Слайд 11

«Прополка»

Слайд 12

«Лебедине озеро»

Слайд 13

«Задзеркалля»

Слайд 14

«Оргія»

Слайд 15

Олександр Гнилицький Київський художник, у 2007 році представляв Україну на Венеціанському бієнале. Мав успіх на зарубіжних аукціонах. Гнилицький помер у листопаді 2009 року - перед тим він довго хворів на рак шкіри. Розповідають, що в останні місяці хвороби художника у деяких київських галереях на якийсь час "заморозили" продаж його картин. Цинічно, але правда: картини мертвих художників коштують дорожче, ніж картини їхніх живих колег.

Слайд 16

Роботи О. Гнилицького "Небо. Олегівська"

Слайд 17

"Уліс"

Слайд 18

«Штирлиц»

Слайд 19

«Chicken Soul»

Слайд 20

«To Kill a Chinese»

Слайд 21

Анатолій Криволап Найуспішніший сучасний український художник не лише є найдорожчим живописцем України. Попри свій поважний вік не припиняє творити, залишається постійним учасником регіональних та міжнародних виставок, а також бере участь у перформансах. Криволап є майстром нефігуративного малярства та пейзажу. Його особливість – у кольорових поєднаннях, які, за його словами, є "нервовими клітинами", що й утворюють відчуття. Він відчуває і реагує фарбами, і саме за кольорами і впізнають роботи художника.

Слайд 22

Роботи А.Криволапа "Кінь. Ніч"

Слайд 23

«Кінь. Вечір»

Слайд 24

«Озеро, вечір»

Слайд 25

«Церква»

Слайд 26

«Оголена модель»

Слайд 27

Олег Шупляк Український художник Олег Шупляк називає власні картини двовзорами – через те, що вони можуть мати подвійний, а то й потрійний зміст. Наче милуєшся пейзажем, аж раптом помічаєш очі, що дивляться на тебе з картини. Звичайними його роботи точно не назвеш. Кожнісінький, навіть найбанальніший пейзаж у його руках перетворюється на казковий світ, завдяки оптичним ілюзіям, художнім обманам зору, іграм розуму. А все почалось з простого захоплення. Сьогодні в доробку художника є вже понад 60 двовзорів.

Слайд 28

Роботи О. Шупляка «Іду на Ви!»

Слайд 29

«Тарас Шевченко»

Слайд 30

«Той, що стукає»

Слайд 31

«Підглядаючий»

Слайд 32

«Обереги»

Слайд 33

«Політ Вакули»

Слайд 34

«Бачення у горах»

Слайд 35

«Мамай-Характерник»

Слайд 36

«Народження Дня»

Слайд 37

«Юда та Христос»

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура