X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Танці народів світу

Завантажити презентацію

Танці народів світу

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Чарівний світ танцю! Хто з нас не захоплювався цим мистецтвом, не відчував тієї радості, яку дарує людям танець?

Слайд 2

Рухами і жестами вони передавали свій настрій: радість, сум. Танцями супроводжувалися битви, походи на війну, проводи в останню путь. Музичний супровід було найпростішим: удари барабана, ляскання в долоні, спів. Танець з'явився дуже давно, на зорі людства. Перші танці не були схожі на наші сучасні. В основі перших танців були рухи, пов'язані з працею первісної людини: ловом риби, збиранням плодів, полюванням.

Слайд 3

Зі зміною соціального ладу і умов життя людей змінилися характер, тематика і манера виконання танцю. На Русі здавна любили цей жанр музичного мистецтва. Одним з найстародавніших танців є хоровод, який дійшов і до наших днів.

Слайд 4

Російському танцю насамперед притаманна змістовність, велична широта жесту. Народний танець формував хореографічний смак російського суспільства. Під його впливом створювалися шедеври музичної та художньої культури, світової класичної літератури, робилися наукові відкриття.

Слайд 5

У всі часи танець характеризував той народ, у якого він зародився, висловлюючи думки, почуття і переживання цього народу, їх традиції та звичаї. Лезгинка - це войовничість і хоробрість духу грузинського народу. Самба - яскраві фарби Бразилії, енергія, запал, радість в кожному русі.

Слайд 6

Кадриль-це грайлива і добра вдача сибіряків.  Циганочка-це веселощі і волелюбність кочуючого народу.

Слайд 7

Пасадобль - це пристрасна натура іспанців Індійський танець вражає своєю філософією та пластикою жестів.

Слайд 8

Слайд 9

Слайд 10

Гопак — традиційний український народний танець запорозького походження. Виконується соло або групами в швидкому темпі з використанням віртуозних карколомних стрибків. Гопак виник у побуті Війська Запорозького. Спочатку виконувався чоловіками; сучасний гопак танцюють чоловіки й жінки, однак чоловіча партія залишається провідною. У виконання гопака включаються елементи хореографічної імпровізації: стрибки, присядки, обертання й інших віртуозних танцювальних рухів.

Слайд 11

З народних танців з'явився класичний танець. Менует - французький народний танець. Він з'явився на рубежі 16-17 ст .. Спочатку сільський танець він став зразком класичного балету і до середини 18 ст. жоден бал не обходився без нього. Полонез - польський національний танець на відміну від інших польських народних танців, мелодії яких співаються, полонез завжди був інструментальним жанром. Генріх Валуа після того, як очолив трон, ввів полонез в обов'язковий елемент придворних балів.

Слайд 12

. Гавот з'явився в 17 в. і спочатку був хороводним танцем. У 18 ст. він перетворився на парний танець і зайняв своє місце при європейських дворах Мазурка - це теж польський народний танець, який на початку 18 ст. став улюбленим танцем панів. Полька з'явилася пізніше за інших. Перша згадка про польці датується 1830. Чеський енергійний танець швидко поширився по Європі і був прийнятий всіма буржуа на "ура".

Слайд 13

Один з наймолодших класичних танців вважається вальс. Він був народжений майже три століття тому, як народний танець на стику трьох країн-Німеччині, Австрії, Чехії. Танцювали його в містах і селах, танцювали всюди, де доведеться, в найпростішій обстановці, де збирався і розважався простий народ. Вальс-вічно юний танець

Слайд 14

У 16 в. в Європі формується балет-видовище, складене з танців і німої дії.

Слайд 15

Великий світ танцю! Танець-це театр пластики, міміки та жесту. Мова рухів-найвиразніший і емоційний. Може бути тому танець-це наймасовіший вид мистецтва.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура