X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Солоне тісто

Завантажити презентацію

Солоне тісто

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Солоне тісто

Слайд 2

Загальний опис солоного тіста для ліплення Ліплення з солоного тіста є, мабуть, самим першим і безпечним видом творчості для самих маленьких дітей. Але й дорослі часом не можуть залишитися осторонь від цього веселого і захоплюючого заняття, яке корінням сягає в ті стародавні часи, коли майстри та умільці використовували солоне тісто для виробництва самих різних виробів.

Слайд 3

Різні варіанти рецептів солоного тіста також прийшли до нас з давнини, однак, технологія виготовлення виробів завжди одна. Тісто слід гарненько вимішати і прибрати в холодильник на пару-трійку годин. Добре охолоджене тісто розкочують на спеціальній дошці, яку попередньо збризкують водою. З пласта тіста вирізують деталі вироби і збирають з них виріб, який запікається в духовці або підсушується до повного затвердіння. Далі саморобку декорують, тобто розфарбовують фарбами, глазурують і т.д. Для того, щоб зробити солоне тісто, не потрібно мати якісь спеціальні навички або вміння. У цій справі важливо відчуття гармонії і помірність в декоративних елементах. Далі ми коротко опишемо деякі рецепти солоного тіста для ліплення.

Слайд 4

Рецепти солоного тіста для ліплення Рецепт солоного тіста для ліплення № 1 Склянка солі змішується з 2 склянками пшеничного борошна. До них додається 125 мл води і вимішується туге міцне тісто.

Слайд 5

Рецепт солоного тіста для ліплення № 2 100 гр житнього та 100 гр пшеничного борошна змішується з 400 гр кухонної солі. Отримана суміш розбавляється 250 мл ледь теплої води, туди ж додається 2 столові ложки клею для шпалер. Тісто виходить дуже еластичним і добре тримає форму.

Слайд 6

Рецепт солоного тіста для ліплення № 3 200 гр солі і 400 гр борошна потрібно змішати і залити 200 мл води кімнатної температури. Додати туди 2 столові ложки рослинної олії. Вимісити еластичне тісто. При замісі тіста варто використовувати тільки ретельно просіянеи борошно, дрібну сіль і теплу воду. Це дозволить отримати туге тісто правильної консистенції без грудок. Для того, щоб тісто вийшло ще більш слухняним, його можна обернути в целофан і сховати на пару годин в холодильник.

Слайд 7

Де можна купити солоне тісто для ліплення Тісто для ліплення можна купити в магазині для дитячої творчості. Таке тісто відрізняється гірким смаком. Це робиться спеціально, щоб дитина, спробувавши одного разу тісто на смак, не намагався повторити цей досвід. Навряд чи в магазині продається тісто більш якісне, ніж те, що Ви приготуєте вдома. Тому в магазинах для рукоділля варто купувати тільки клей, дощечки, пензлі, фарби, лаки, всілякі ножики і інші інструменти для ліплення.

Слайд 8

Які вироби можна робити з солоного тіста З солоного тіста можна виготовити практично будь-яку річ. Кулони та фігурки виходять навіть у новачків, а професіонали працюють над створенням іграшок, рамок для фотографій, панно і навіть посуду та меблів з тіста. У країнах північної Європи існує ціла традиція обдаровувати родичів і друзів виробами з тіста на честь різдвяних і новорічних свят.

Слайд 9

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура