X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Скульптура. Рельєф

Завантажити презентацію

Скульптура. Рельєф

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

скульптура

Слайд 2

Скульптура— вид образотворчого мистецтва, твори якого мають об'ємну, тривимірну форму і виконуються із твердих чи пластичних матеріалів. 

Слайд 3

Розрізняють круглу скульптуру (статуя, група, статуетка, погруддя), яку можна розглядати з різних сторін, і рельєф (зображення розміщене на площині)

Слайд 4

кругла рельєфна

Слайд 5

Рельєф, як і кругла скульптура, володіє трьома вимірами. Композиція фігур в рельєфі розгортається уздовж площини, яка служить і технічною основою зображення і одночасно фоном, що дозволяє відтворювати в рельєфі пейзаж і багатофігурні сцени. Такий органічний зв'язок з площиною і є особливістю рельєфу. 

Слайд 6

Розрізняють низький рельєф, або барельєф, такий, в якому зображення менше ніж наполовину свого об'єму виступає над площиною фону, і високий рельєф, або горельєф, коли зображення виступає над площиною фону більше ніж наполовину свого об'єму, а місцями округляючись, частково навіть відривається від фону.

Слайд 7

Рельєф по відношенню до фону може бути не опуклим, а увігнутим, поглибленим. Такий рельєф називається "койланогліф". Він був поширений у мистецтві Стародавнього Сходу, Єгипту і в античній різьбленні по каменю. "Класичний рельєф", особливо характерний для мистецтва античності і класицизму, має здебільшого гладкий фон. Прикладом такого рельєфу може служити всесвітньо відомий фриз Парфенона.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура