X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
СІМ НОВІТНІХ ЧУДЕС СВІТУ

Завантажити презентацію

СІМ НОВІТНІХ ЧУДЕС СВІТУ

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Роботу підготувала учитель географії Малоантонівського НВО Пустовойт В.П. СІМ НОВІТНІХ ЧУДЕС СВІТУ

Слайд 2

Сім нових чудес світу — проект організований фондом «Нові сім див світу», який намагався об'єднати сім чудес стародавнього світу із списком сучасних чудес з метою збереження культурної спадщини для майбутніх поколінь. Засновник фонду — швейцарський міліонер Бернар Вебер.

Слайд 3

Слайд 4

ВЕЛИКИЙ КИТАЙСЬКИЙ МУР Вели кий кита йський мур - серія кам'яних та земляних укріплень в північній частині Китаю, збудованих з метою захисту північних кордонів Китайської імперії проти вторгнень різних кочових племен. Згідно з легендою, душа імператора під час сну злетіла на Місяць і звідти побачила Землю. Китайська імперія видалася йому маленькою беззахисною цяткою. Тоді й народилась у імператора думка спорудити мур, що захистив би всю імперію від набігів жорстоких варварів.

Слайд 5

Слайд 6

Великий мур, побудований в епоху династії Мін (1368 — 1644), з усіма його секціями простягається на 8 851,8 км. Ця довжина складається з 6259 км самих стін, 359,7 км траншей та 2 232,5 км природних захисних бар'єрів, таких як гори та річки. Її загальна протяжність згідно з результатами 2012 року становить 21 196,18 кілометрів.

Слайд 7

ПЕТРА Петра) — давнє, головне місто синів Ісава). Місто розташоване на території сучасної Йорданії, на висоті більше 900 метрів над рівнем моря і 660 метрів над навколишньою місцевістю, у вузькому каньйоні Сик. Прохід в долину - через ущелини, розташовані на півночі і на півдні, тоді як зі сходу і заходу скелі прямовисно обриваються, утворюючи природні стіни до 60 метрів у висоту.

Слайд 8

Слайд 9

Слайд 10

Тадж Махал Монумент, розташований за два кілометри від міста Агра (Індія), на березі річки Джамна. Збудований імператором Шах Джахан Мугалом як мавзолей для своєї персидської дружини Мумтаз - Махал. Будівництво зайняло 22 роки (з 1630 по 1652 рік).

Слайд 11

Висота Тадж-Махалу з маківкою досягає 74 м. В його основі лежить квадратна платформа зі сторонами понад 95 м. По кутах мавзолея розташовані чотири мінарети. Стіни викладені полірованим мармуром, зовні в деяких місцях доповнені червоним піщаником. У вікнах та арках — ажурні решітки. Склепінчасті переходи розписані сурами із Корану арабськими літерами.

Слайд 12

Колізей Розташований в Римі, в улоговині між Еквіллінським, Палатінським і Целієвським пагорбами, на тому місці, де колись був ставок, що належав до «Золотого Будинку» Нерона. Вміщав біля 50 000 глядачів

Слайд 13

Довгий час Колізей був для жителів Рима та гостей міста головним місцем розважальних видовищ, таких, як бої гладіаторів, цькування диких звірів, морські битви. Від всіх споруд такого роду Колізей відрізняється велетенськими розмірами. Це найграндіозніший античний амфітеатр: довжина його зовнішнього еліпса дорівнює 524 м, довжина арени — 85,75 м, її ширина 53,62 м; висота його стін — від 48 до 50 метрів.

Слайд 14

Мачу-Пікчу Ма чу-Пі кчу  — доколумбове місто інків, розташоване на висоті 2400 метрів на вершині гірського хребта над долиною річки Урумамби в Перу, у 80 км на північний схід від Куско. Місто, яке часто називають «втраченим містом інків», є символом Імперії інків.

Слайд 15

Це місто було створене як священний гірський притулок великим правителем інків і функціонувало до 1532 року, коли іспанці вторглися на територію імперії, після чого місто було покинуте його мешканцями. Територія навколо міста в 1981 році була проголошена історичним заповідником, який в 1983 році був внесений до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

Слайд 16

Христос-Спаситель (статуя) Христос-Спаситель  — статуя Ісуса Христа в Ріо – де - Жанейро, Бразилія. Статуя має розмір 39,6 м заввишки, важить 700 тонн, і знаходиться на вершині 700-метрової гори Корковаду в національному парку ліс Тіжука, в межах міста. Збудована як символ християнства, статуя стала символом Ріо-де-Жанейро і Бразилії.

Слайд 17

Спорудження монументу зайняло п'ять років — з 1926 по 1931 рік і 12 жовтня 1931 року статую було відкрито. Вартість пам'ятника склала 250 тисяч доларів США.

Слайд 18

Чічен-Іца Чічен-Іца або Чічен-Ітца  — стародавнє місто на півночі Юкатана. Засноване у VIII сторіччі представниками майанського племені іца у раніше незаселеній місцевості. У другій половині IX ст. - за часів царя Какупакаля - перетворилося на провідну державу регіону.

Слайд 19

Руїни Чічен-Іци зараз є федеральною власністю мексиканського уряду, а керівництво ними підтримується мексиканським Національним інститутом антропології та історії.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура