X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Одяг Стародавньої Індії" - презентація з культури - SvitPPT

Завантажити презентацію

"Одяг Стародавньої Індії" - презентація з культури - SvitPPT

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

МИСТЕЦТВО ЛАТИНСЬКОЇ АМЕРИКИ СТІНОПИСИ МЕКСИКИ: ЕКСПРЕСІЯ БАРВ, ФОРМ ТА ПОЧУТТІВ

Слайд 2

АРХІТЕКТУРА ЛАТИНСЬКОЇ АМЕРИКИ

Слайд 3

Наслідки конкісти Відкриття і завоювання нових земель. Християнізація. Перенесення принципів європейської культури на новий континент. Іспанці та португальці зруйнували храми індіанців, з цих матеріалів та на фундаментах руїн побудували католицькі храми. Панівним став європейський стиль бароко, що своєю декоративністю, пишністю був співзвучним мистецтву індіанців.

Слайд 4

Культова архітектура Мексики Гігантські масштаби. Багатство скульптур Язичницькі емблеми й символи (від індіанських майстрів).

Слайд 5

Кафедральний Собор Успіння Пресвятої Богородиці в Мехіко Збудований з каменів зруйнованого ацтекського храму бога війни Уїцилопочтлі. Поєднує риси ренесансу, бароко і неокласицизму.

Слайд 6

Церковный комплекс Бон-Жесус-ду-Конгоньяс XVIII ст., Бразилія. Розкішний інтер'єрам з безліччю оригінальних скульптур, яскравий зразок бароко. Величні сходи прикрашають 12 фігур пророків.

Слайд 7

Кафедральний собор —храм ДівиМарії --католицький собор архієпархії Бразилиіа. Споруджений в стилі модернізм за проектом відомого архітектора Оскара Нимейєра.

Слайд 8

Будівля бібліотеки Васконелос у студентському містечку(Мехіко) -2006

Слайд 9

ТЕАТР КОЛОН У БУЕНОС- АЙРЕСІ

Слайд 10

Театр Амазонас  — оперний театр у бразильському місті Манаусі (штат Амазонас)

Слайд 11

УРЯДОВІ БУДІВЛІ В БРАЗИЛІЇ

Слайд 12

Статуя Христа Спасителя в Ріо-де-Жанейро, Бразилія – символ Ріо-де-Жанейро і Бразилії.

Слайд 13

СТІНОПИСИ МЕКСИКИ У 1946 р. американський фотограф Джайлз Хейлі, який досліджував історію майя, потрапив у  загублене в  джунглях священне місто Укуль. Головною спорудою центру міста був триярусний акрополь (висока частина, первинне поселення, слугувало для прихисту городян), на якому розташовано понад 10 різних культових будівель. В одному з цих храмів Хейлі виявив унікальні кольорові розписи, датовані кінцем VIII ст. Завдяки їм місто отримало нову назву  — Бонампак, («розфарбовані стіни»).

Слайд 14

Мексиканський муралізм Це монументальне мистецтво (живопис на архітектурних спорудах), яке дістало назву муралізм (настінний живопис). На початку ХХ ст. молоді художники, натхненні Мексиканською революцією, проголосили нові творчі ідеї: мистецтво має бути масовим, національним; звертатися до народу; відроджувати давню культуру індіанців. Відтоді стіни громадських будівель стали оформляти циклами фресок, сюжети яких відображали життя народу, його боротьбу та історію країни.

Слайд 15

Представники мексиканського муралізму Ідеї свободи і прав простих людей лягли в основу муралізму. Муралісти хотіли показати трагедію людей, загнаних у суспільство насильства та безправ'я. Карлос Меріда. Настінний розпис у мерії р. Чьяпа-де-Корсо

Слайд 16

Хосе Ороско (1883—1949) – живописець. Був учасником революції. Показує загибель, біль і скорботу простих людей. Яка фреска виражає віру в майбутнє? Материнство Прощання Окоп

Слайд 17

Представники мексиканського муралізму Дієго Рівера (1886—1957) – найбільш скандальний і видатний культурний діяч Мексики через прокомуністичні погляди та стосунки із жінками. «Історія Мексики» Фреска в Національному палаці Мехіко

Слайд 18

Давид Сікейрос (1896—1974) – живописець, політичний активіст. Сам вибрав для себе друге ім'я - Давид. Його цікавило, що Давид бився з велетнем і переміг його. Сікейрос відчував себе таким же бійцем. «Автопортрет»

Слайд 19

Давид Сікейрос. «Марш людства»

Слайд 20

Поліфорум, музей сучасного мистецтва Пам’ятник муралізму, відкритий у 1971 р. Збудований і розписаний за проектом і під керівництвом видатного мексиканського художника Давида Сікейроса. На дванадцятигранній будівлі зображено моменти історичного поступу людства.

Слайд 21

Поліфорум (музей сучасного мистецтв) Пневматичний ліфт у музеї піднімає глядачів у зал із рухомою підлогою, що обертається. Глядач пересувається вздовж стін, то  віддаляючись від них, то  наближаючись. У  поле його зору потрапляють різні фрагменти фрески. Такий прийом, за задумом митця, дозволяє глядачеві відчути себе частиною зображеного дійства.

Слайд 22

Фріда Ка ло де Ріве ра  (1907 — 1954) — мексиканська художниця, найбільш відома автопортретами

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура