X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Одяг Стародавньої Індії"

Завантажити презентацію

"Одяг Стародавньої Індії"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Одяг Стародавньої Індії Підготувала: Учениця 9-В класу Хавер Катерина

Слайд 2

Індійський одяг знаменитий своєю колірною насиченістю і що виходить від неї добротою.Одяг для жінок, такий, наприклад, як сарі, підкреслює в них жіночність, а чоловічаком комфортність і зручність в умовах жаркого клімату. Індійські наряди також різноманітні, як і вся індійська субкультура. Кожне село, місто, регіон відрізняються один від одного нетільки способом життя, мовою, їжею, а й стилем носіння, кольоровою гамою, способом драпірування одягу. Тут не існує строгого однаковості, хоча й проглядається загальний стиль.

Слайд 3

Дхоті - це майстерно задрапірована, пов'язка на одяг індійських чоловіків. Дхоті являє собою смугу прямокутної тканини, довжиною зазвичай 5 метрів, білого або іншогооднотонного кольору.

Слайд 4

Курта - це довга широка сорочка, довжина якої сягає колін, але може бути і трохи коротше.

Слайд 5

Сарі

Слайд 6

Ленга-чолі Ленга-чолі — традиційне жіноче вбрання в Північній Індії. Воно складається із двох частин: чолі та лахенга. Лахенга (ленга) — це традиційна для Північної Індії  жіноча легка спідниця-кльош, яку носять нижче талії, з вишитим краєм.

Слайд 7

Шервани - це довгий сюртук, застібається до коміра Його довжина буває зазвичай нижче коліна. Він додає шарму і грації особливо високим чоловікам.

Слайд 8

Тюрбан

Слайд 9

Слайд 10

Сальвар каміз (шальвар каміз) є традиційним одягом індійських жінок. Через особливої популярності в районі Пенджабу Сальвар каміз зазвичай називають панджабі.

Слайд 11

Матеріал для одягу був суворо нормований. Найбільшу популярність в Індії мали бавовняні тканини, які виготовлялися як нефарбованими, так і строкатими чи однотонними. В усьому світі славився найтонший індійський серпанок з червоними візерунками. 

Слайд 12

Індія довгий час вважалася справжньою «скарбницею», що славиться своїми діамантами й іншими дорогоцінними каменями. Знов-таки люди, які належали до вищих варн, носили багаті намиста і сережки з дорогих каменів, безліч браслетів, що прикрашали руки від кисті до ліктя і щиколотки ніг. Представникам нижчих варн доводилося прикрашати себе дрібничками з дерева і кольорових камінчиків.

Слайд 13

Слайд 14

Історія взуття Індії нерозривно пов'язана з історією культури цієї країни. У Індії ноги людини, а відповідно і взуття, є надзвичайно важливим елементом як релігійних переконань, так і соціального життя. Багато деталей індійського взуття залишилися практично незмінними впродовж декількох сторіч.

Слайд 15

Кінець

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура