X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Образотворче мистецтво Далекого Сходу"

Завантажити презентацію

"Образотворче мистецтво Далекого Сходу"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

на тему:

Слайд 2

У китайському живописі існує особливий вид картин картини-сувої.

Слайд 3

Живопис наклеювався на цупкий папір, обрамленням йому слугувала досить широка смуга шовку. Картина зберігалася зазвичай у спеціальному футлярі, згорнута, ніби рулон паперу. Звідси і її назва сувій.

Слайд 4

Між китайською каліграфією й живописом так багато спільного, що вони вважаються рідними сестрами.

Слайд 5

Вишуканість ієрогліфів і поезія вірша не тільки доповнювали й підкреслювали основний зміст та ідею картини, але й, поєднуючись, надавали їй особливої краси й завершеності.

Слайд 6

Зображення дикої сливи в Китаї надзвичайно популярне Квіти ототожнювали із чоловічим началом ян, а стовбур і галуззя, виражали силу інь (жіночого начала). Квіти сливи символізують шляхетну чистоту, стійкість, непохитність.

Слайд 7

Китайські картини – мистецтво, яке є неможливим без «співучасті» автора і глядача.

Слайд 8

В арсеналі художника є чимало образотворчих мотивів гори, сосни, камені, водні потоки тощо. Бамбук – символом істинно шляхетної людини Старе каміння символізувало довголіття

Слайд 9

Жанри і стилі китайського живопису: «гори і води» (пейзаж); жанр «квіти і птахи»; «люди і речі» (жанровий живопис); портрет.

Слайд 10

Пейзаж «гори і води» Фан Хуань. Подорожні серед гір і потоків. Кінець X — початок XI ст. Уособленням темного жіночого начала, пов’язаного із землею, є вода, уособленням позитивного, чоловічого начала, спрямованого до неба, є гори.

Слайд 11

Живопис «фігур і предметів» (або «люди і речі») Улюбленою темою цього жанру була тема зібрань спілки тонких цінителів поезії й живопису на лоні природи. Шень Чжоу. Милування осіннім місяцем. Кінець XV ст.

Слайд 12

Жанр «квіти і птахи» Лі Ді. Квіти і птахи. XII ст. Важливу роль у цьому жанрі відіграє символіка, пов’язана з образами квітів, птахів, плодів і різних предметів.

Слайд 13

У китайському живописі півонія втілює людську красу, а також багатство й почесті.

Слайд 14

Сорока сприймається як символ щасливої звістки.

Слайд 15

Жанр портрета Існують два типи портрета ритуальний і офіційний.

Слайд 16

У характеристиці персонажів важливу роль відіграють не обличчя людини, а фігура, поза, складки одягу.

Слайд 17

Слайд 18

Вони ніколи не роблять попередніх начерків олівцем, як це робимо ми. Китайські художники відразу пишуть пензлем на папері або шовку.

Слайд 19

Китайські майстри пишуть найчастіше тушшю, і об’ємність зображення показують, застосовуючи різну за товщиною лінію та різні за тоном плями.

Слайд 20

Художники Китаю ніколи не пишуть із натури, вони довго ходять околицями, уважно розглядають усе навколо себе й потім удома, згадуючи свої враження, створюють картину.

Слайд 21

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура