X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Музей мистецтва Метрополітен"

Завантажити презентацію

"Музей мистецтва Метрополітен"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Музей мистецтва Метрополітен

Слайд 2

Музей мистецтва Метрополітен (Metropolitan Museum of Art) — відомий художній музей США, заснований в Нью-Йорку в 1872 (міститься в центральному парку, філія — у парку Форт-Трайон). У музеї представлені пам'ятки образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва Стародавніх Єгипту, Греції та Риму, країн Західної Європи (Італії, Франції, Фландрії, Голландії, Англії, Німеччини та ін.), Близького і Далекого Сходу. У 1924 відкрито відділ американського мистецтва.

Слайд 3

Відділи музею (Curatorial departments) Картинна галерея Західноєвропейська скульптура Відділ Стародавнього Єгипту Бібліотека Відділ ужиткового мистецтва (меблі, гобелени, порцеляна, дитячі іграшки) Відділ історичної зброї Історичні музичні інструменти Американське ужиткове мистецтво Фондосховище Середньовічне мистецтво (філія The Cloisters) Відділ малюнків і гравюр Мистецтво ісламських країн Мистецтво Давнього Єгипту Мистецтво Африки, Океанії і доколумбової Америки.

Слайд 4

Відділ Стародавнього Єгипту

Слайд 5

Інтер'єри музею

Слайд 6

Колекції давньогрецької кераміки

Слайд 7

Скульптура Стародавньої Греції

Слайд 8

Картини Рембрандта Значні фінансові суми дозволили купувати для музею найдорожчі з картин на аукціонах, перш за все - картини Рембрандта. Вони не так часто з'являлись на аукціонах, а коштували надзвичайно недешево. Винятком були продажі шедеврів з музею Ермітаж в часи фінансової депресії, коли за оригінал Рембрандта - «Христос і самаритянка» СРСР отримав тільки 49.980 доларів. Полотно Рембрандта «Аристотель біля погруддя Гомера», придбане для Метрополітен-музею у 1961 р., вже коштувало музею 2.300.000 доларів. Очільників музею астрономічна ціна не зупинила, збірка музею поповнилася ще одним шедерворм. Колекція картин Рембрандта в Метрополітен-музеї значна і має твори майже всіх періодів творчості митця, серед яких - парадні і пізні портрети, релігійні і міфололічні композиції, автопортрет самого художника.

Слайд 9

Філія The Cloisters Приміщення для музею побудували на гроші Дж. Рокфеллера-молодшого, і нагадує середньовічний монастир з двориком. Будівля розташована в парку на березі річки Гудзон на півночі острова Манхеттен. Тут зберігають твори від ранішнього до пізнього середньовіччя країн Західної Європи - Італії, Франції, Німеччини, Нідерландів (до їх розділення на Голландію і сучасну Бельгію), Іспанії тощо. В колекції - дерев'яна скульптура німецьких майстрів, романська і ґотична скульптура Франції, вітражі, церковні речі, арраси і килими, вироби з кістки, кераміки, металів (срібла, міді, олова). Фундатор збірки - залізничний магнат початку XX ст. Дж. Пірмонт Морган.

Слайд 10

Килими і гобелени музею

Слайд 11

Живопис Італії

Слайд 12

Живопис імпрессіоністів Франції

Слайд 13

Витвори мистецтва доколумбової Америки

Слайд 14

Мистецтво Китаю

Слайд 15

Відділ малюнків і гравюр

Слайд 16

Картини XX ст

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура