X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
МАСЛЯНА

Завантажити презентацію

МАСЛЯНА

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

МАСЛЯНА

Слайд 2

Останнiй тиждень перед Великим постом — це Масляна (Масниця, Сирна недiля, Масляниця, Запусти, Колодка, Колодiй тощо). Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною

Слайд 3

Свято Масляної тривало цілий тиждень

Слайд 4

Понеділок — день «Зустрічі». Усіх гостей вітають млинцями та оладками. До речі, першим млинцем у Масничний понеділок здавна прийнято пригощати батьків. А ще в цей день роблять опудало Марени, по домівках ходять ряджені та напрошуються на гостини

Слайд 5

Вівторок — «Загравання». Цього дня народ розважається. Катається на ковзанах та на льодових гірках. Хлопцям дозволялося загравати до дівчат

Слайд 6

Середа — «Ласуня». Найсмачніший день масляничного тижня. У всіх родинах до столу подають вареники із сиром, млинці, оладки, різні пиріжки

Слайд 7

Четвер - «Розгул». Приносить із собою цілу торбу різних розваг, веселощів та змагань

Слайд 8

П'ятниця — «Тещини вечори». Цього дня за традицією молоде подружжя відвідує усіх, хто був у них на весіллі. А найголовнішою подією є відвідини тещі зятем. Для цього вона готує урочисту вечерю

Слайд 9

Субота — «Невістчині посиденьки». Цього дня молода невістка запрошує до себе на гостину усіх рідних та близьких. Частує їх святковим обідом

Слайд 10

Останній день Масляної — «Прощена неділя». У цей день прийнято просити пробачення у своїх рідних, сусідів та знайомих

Слайд 11

Приготування млинців

Слайд 12

Майстер – клас від команд

Слайд 13

Млинці “Ласунчик” Норма продуктів на 1 склянку борошна: Молоко - 2 склянки Яйце – 1 шт. Цукор - 2 ст.л. дрібка солі Олія - 2 ст.л.

Слайд 14

Млинці “Ніжні” Норма продуктів на 2 склянки борошна: Молоко - 2 склянки Яйце – 3 шт. Вершкове масло – 100 г. Цукор - 2 ст.л. Сіль за смаком

Слайд 15

Приготувати необхідне обладнання та інструменти

Слайд 16

Борошно просіяти крізь сито, яйця обмити

Слайд 17

Розбити і вилити у миску яйця. Додати цукор і сіль. Збити все протягом 1 – 2 хв.

Слайд 18

Долити у миску половину молока і висипати просіяне борошно. Замісити однорідне тісто, періодично підливаючи молоко, яке залишилося

Слайд 19

Випікати млинці на добре розігрітій змащеній олією сковорідці, акуратно наливаючи черпаком трошки тіста

Слайд 20

Тримаючи сковорідку за ручку і обережно її нахиляючи, розлити тісто по сковорідці тоненьким шаром

Слайд 21

Після того, як млинчик підрум’яниться, перевернути його на другий бік і підсмажити

Слайд 22

Готові млинчики змастити вершковим маслом

Слайд 23

У готові млинці можна загортати різні начинки та прикрасити

Слайд 24

М’ясний або печінковий фарш

Слайд 25

Сир з абрикосами, повидло

Слайд 26

Масляна, ти гарна, зустрічаймо файно! Ми тобою хвалимося, Млинцями об’їдаємося!

Слайд 27

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура