МАСЛЯНА
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Останнiй тиждень перед Великим постом — це Масляна (Масниця, Сирна недiля, Масляниця, Запусти, Колодка, Колодiй тощо). Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною
Понеділок — день «Зустрічі». Усіх гостей вітають млинцями та оладками. До речі, першим млинцем у Масничний понеділок здавна прийнято пригощати батьків. А ще в цей день роблять опудало Марени, по домівках ходять ряджені та напрошуються на гостини
Вівторок — «Загравання». Цього дня народ розважається. Катається на ковзанах та на льодових гірках. Хлопцям дозволялося загравати до дівчат
Середа — «Ласуня». Найсмачніший день масляничного тижня. У всіх родинах до столу подають вареники із сиром, млинці, оладки, різні пиріжки
П'ятниця — «Тещини вечори». Цього дня за традицією молоде подружжя відвідує усіх, хто був у них на весіллі. А найголовнішою подією є відвідини тещі зятем. Для цього вона готує урочисту вечерю
Субота — «Невістчині посиденьки». Цього дня молода невістка запрошує до себе на гостину усіх рідних та близьких. Частує їх святковим обідом
Останній день Масляної — «Прощена неділя». У цей день прийнято просити пробачення у своїх рідних, сусідів та знайомих
Млинці “Ласунчик” Норма продуктів на 1 склянку борошна: Молоко - 2 склянки Яйце – 1 шт. Цукор - 2 ст.л. дрібка солі Олія - 2 ст.л.
Млинці “Ніжні” Норма продуктів на 2 склянки борошна: Молоко - 2 склянки Яйце – 3 шт. Вершкове масло – 100 г. Цукор - 2 ст.л. Сіль за смаком
Долити у миску половину молока і висипати просіяне борошно. Замісити однорідне тісто, періодично підливаючи молоко, яке залишилося
Випікати млинці на добре розігрітій змащеній олією сковорідці, акуратно наливаючи черпаком трошки тіста
Тримаючи сковорідку за ручку і обережно її нахиляючи, розлити тісто по сковорідці тоненьким шаром
Схожі презентації
Категорії