X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Культура Норвегії"

Завантажити презентацію

"Культура Норвегії"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Культура Норвегії

Слайд 2

Археологічні розкопки на території країни дозволяють судити про давнє походження норвезької музики. Існує безліч народних інструментів- різні різновиди скрипок, арф і флейт. Етнічна музика Норвегії вкрай різноманітна. Зокрема, вона включає лірико-епічні мотиви, що створювалися в часи вікінгів.

Слайд 3

Норвезька академічна музика почала розвиватися дещо пізніше, ніж у більшості інших країн західної Європи, що багато в чому пов'язано з більш ніж 400-річної залежністю від Данії.

Слайд 4

Норвезька література веде свою багату історію ще від давньоісландських саг, що створювалися переселенцями з Норвегії. Однак після укладення унії з Данією письмовий норвезьку мову поступово замещался датським, і до початку XX століття норвезькі письменники створювали свої твори мовою, практично не відрізняються від датського. Відродженню норвезького літературної мови в чималій мірі сприяв Генрик Вергеланн, який боровся за культурну незалежність Норвегії.

Слайд 5

Серед видатних норвезьких письменників XX століття можна відзначити також Юхана Борг та Акселя Сандемусе. У новому тисячолітті вельми популярні, в тому числі і в Росії, Ларс Собі Крістенсен, Микола Фробениус і Ерленд Лу. Троє з норвезьких письменників отримали Нобелівську премію з літератури: Б'єрнстьєрне Бйорнсон в 1903 році, Кнут Гамсун в 1920 році і Сігрід Унсет в 1928 році.

Слайд 6

Норвезька кухня обумовлена в першу чергу холодним скандинавським кліматом. Основними компонентами норвезької кухні є риба , м'ясо , каші , хліб і молочні продукти. Для збереження запасів на зиму широко вживається консервування продуктів , як то: в'ялення, маринування , бродіння . До найбільш типовим страв можна віднести лютефіск ( замочена в лужному розчині і вимочений потім у воді сушена риба) , форікол (м'ясо ягняти з капустою і картоплею ) , смербред (відкриті бутерброди ) . Традиційним норвезьким алкогольним напоєм є аквавіт .

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура