X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Класицизм

Завантажити презентацію

Класицизм

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Підготувала Охрименко Діана Учениця 9 – А класу КЗСОР СОГІ Класицизм Олифирова Т.И. Олифирова Т.И.

Слайд 2

Класицизм (від лат. classicus — зразковий) — художній напрям (течія) у мистецтві та літературі XVII — початку XIX ст., для якого характерними є громадянська тематика, суворе дотримання певних творчих норм і правил. Олифирова Т.И. Олифирова Т.И.

Слайд 3

Яскраво цей стиль проявився в архітектурі. Художні засоби класицизму були підпорядковані строгій організованості, ясності образів, простим і чітким геометричним формам. Олифирова Т.И. Олифирова Т.И.

Слайд 4

 Також характерно використання елементів античної архітектури: портики, колонади, статуї і рельєфи на площинах стін. Основними засобами гармонізації форми стали ритмічні поєднання різних за величиною й насиченістю мас. Олифирова Т.И. Олифирова Т.И.

Слайд 5

В Україні будують розкішні палаци, поміщицькі маєтки з парками. В основі цих палацово-паркових ансамблів архітектурні риси класицизму, який поєднували з ознаками романтичного мистецтва у використанні декоративних паркових споруд — гротів, арок, альтанок, фонтанів. Олифирова Т.И. Олифирова Т.И.

Слайд 6

Художники, які творили в класичному стилі, широко використовували теми, образи і мотиви античного і ренесансного мистецтва. Олифирова Т.И. Олифирова Т.И.

Слайд 7

Літературні жанри поділялись на «високі» (ода, трагедія, епопея, героїчна поема; величава, урочиста мова), «середні» (наукові твори, елегії, сатири; загальновживана мова), «низькі» (комедія, пісні, листи в прозі, епіграми; розмовний стиль). Олифирова Т.И. Олифирова Т.И.

Слайд 8

Шедевром українського класицизму стає героїко-комічна поема Івана Котляревського «Енеїда» — твір бурлескний і травестійний. Олифирова Т.И. Олифирова Т.И.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура