X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Кіномистецтво

Завантажити презентацію

Кіномистецтво

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Секрети здоров’я та довголіття відомих довгожителів

Слайд 2

Відомий американський мандрівник і письменник Ден Бюттнер разом із групою вчених досліджував особливі «блакитні зони» Землі, жителі яких відрізняються незвичайним довголіттям. В одній зі своїх публікацій такі місця Ден Бюттнер назвав «островами, де люди забувають помирати». Всього таких «блакитних зон» виявлено п'ять: це префектура Окінава в Японії, провінція Ольястра в італійській Сардинії, острів Ікарія в Греції, півострів Ніко в Коста-Ріці та місто Лома-Лінда в Каліфорнії, пише Runner's World. Ці регіони можуть похвалитися найбільшою кількістю жителів, які переступили вікову позначку в 100 років. Люди, що проживають в «блакитних зонах», вкрай рідко страждають від цукрового діабету, ожиріння, серцево-судинних та інших захворювань. Ден Бюттнер і команда дослідників здійснили кілька експедицій у ці місця, щоб вивчити звички і спосіб життя цих надзвичайно здорових людей. Свої висновки Бюттнер описав у книзі Блакитні зони. 9 правил довголіття від людей, які живуть довше за всіх.

Слайд 3

Люди, що проживають у «блакитних зонах», дуже активні. Замість того, щоб сидіти в офісі або лежати на дивані, вони рухаються. На роботу, до школи або в гості до друзів вони або ходять пішки, або їздять на велосипеді. Вони вирощують хліб і займаються садівництвом. І вони не зупиняються, коли стають старшими. У літньому віці ці люди так само приділяють багато часу повсякденній активності. 1.Постійний рух

Слайд 4

Основою раціону представників «блакитних зон» є фрукти, овочі, цільнозернові продукти і бобові. Також жителі цих регіонів їдять багато горіхів. Жменя горіхів на день здатна продовжити життя в середньому на два-три роки. Іноді вони їдять м'ясо: як правило, свинину, в середньому п'ять разів на місяць. Також у раціоні є риба. 2. Рослинна їжа – в пріоритеті.

Слайд 5

Одним із секретів довголіття окінавців є стародавня мантра «Хара хачі бу». Вона нагадує людям про те, що припиняти прийом їжі необхідно з легким почуттям голоду, тоді, коли шлунок заповнений на 80%. Відчуття ситості приходить з часом, і якщо харчуватися грамотно, можна уникнути переїдання і тяжкості. 3. Не варто наїдатися досхочу. 

Слайд 6

Жителі Сардинії регулярно п'ють вино Каннонау, яке містить високий рівень антиоксидантів і втричі більше поліфенолів (мікроелементів, які запобігають дистрофічним захворюванням), ніж інші вина. В цілому, червоні вина зменшують ризик серцевих захворювань, деяких видів раку і сповільнюють прогресування неврологічних розладів, таких як хвороба Альцгеймера і хвороба Паркінсона. Головне – знати міру: жінкам корисно вживати не більше одного келиха на день, а чоловікам – не більше двох. 4.  Два келихи вина на день.

Слайд 7

У довгожителів з «блакитних зон» є особливі антистресові ритуали, які дозволяють їм залишатися спокійними і не приймати необдуманих рішень. Жителі Окінави, наприклад, згадують своїх предків, жителі Ікарії воліють подрімати посеред дня, а сардинці влаштовують «щасливу годину». 5. Антистресові ритуали.

Слайд 8

Ден Бюттнер стверджує, що чітке розуміння сенсу свого життя може додати до семи років життя. В Окінаві це називається «Ікігай», а на Нікої – «План де віду». Перекласти ці вирази можна як «Те, заради чого я прокидаюся вранці». 6.  Розуміння мети свого життя.

Слайд 9

Довгожителі з «блакитних зон» народилися в оточенні, яке підтримує здоровий спосіб життя, виросли з почуттям товариства і спорідненості. На Окінаві, наприклад, люди об'єднуються в компанії друзів Моаї, які віддані одне одному протягом усього життя. Оскільки як шкідливі, так і здорові звички заразні, дуже важливо жити в суспільстві, де в прагненні бути здоровим тебе підтримують. 7. Дружне товариство і підтримка.

Слайд 10

Крім п'яти чоловік, практично всі досліджені 263 довгожителя «блакитних зон» належали до якої-небудь релігійної громади. Дослідження показали, що відвідування релігійних служб чотири рази на місяць можуть додати до 14 років життя. 8. Релігійність.

Слайд 11

 На перше місце довгожителі завжди ставлять свою сім'ю. Довірчі стосунки і глибокий зв'язок з дітьми, другою половинкою, батьками, бабусями і дідусями здатні збільшити тривалість життя до шести років. 9. Зв'язок з родиною. 

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура