X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Календар майя, інків та ацтеків

Завантажити презентацію

Календар майя, інків та ацтеків

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Календарі майя и ацтеків Календарь інків

Слайд 2

Календар інків - складався з сонячного і місячного календарів, що застосовувалися цивілізацією Інків в доколумбової Америці. Календарний рік - з 12 місяців по 30 днів у кожному - називався УАТА або вата (кечуа wata) і мара (айм. mara) і складався з 360 днів плюс додаткові Терміни Відповідно до словника кечуа Дієго Гонсалеса Ольгина: Цілий рік називався - Вата онтта. Півріччя - чаупіватта або чектавата.Високосний рік називався - алькаканкіс (Allcacanquis) або Укіс (Huquiz).

Слайд 3

СОНЯЧНИЙ КАЛЕНДАР ІНКІВ

Слайд 4

Календарі майя и ацтеків Давня цивілізація племені майя володіла вельми високим мистецтвом рахунку часу. Їх календар містив 365 діб і складався з 18 місяців по 20 діб (кожен місяць і кожен його день мали свою назву) плюс 5 додаткових доби, що не відносяться ні до одного місяця. Календар складався з 28 тижнів по 13 пронумерованих днів в кожній, що становило всього 364 сут; одну добу залишалися зайвими.

Слайд 5

Календарі майя и ацтеків Майже таким же календарем користувалися і сусіди майя - ацтеки. Великий інтерес представляє календарний камінь ацтеків. Особа в центрі зображує Сонце. У чотирьох прилеглих до нього великих прямокутниках зображені голови, що символізують дати чотирьох попередніх світових епох. Голови і умовні знаки в прямокутниках наступного кола символізують 20 сут місяці. Великі трикутні фігури зображають сонячні промені, а в підставі зовнішнього навколо; два вогняних змія представляють жар небес. Календар ацтеків схожий на календар майя, але назви місяців інші.

Слайд 6

КАЛЕНДАРНИЙ КАМІНЬ Ацтека на базальтовій плиті розміром 3,6 м був виявлений в Мексиці загоном Кортеса в 1519. У центрі зображено Сонце, оточене двадцятьма днями місяця.

Слайд 7

Підготувала: Учениця 11-Б класу Мандзюк Валерія

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура