X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Експресіонізм

Завантажити презентацію

Експресіонізм

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Іторія українського козацтва У літописі українських земель є славний період козаччини, що тривав майже триста років. Це Запорізька Січ. Козацьке військо в продовж віків було армією, яка протистояла чужинцям, боронила свою землю. Січовики були сміливими, дисциплінованими, витривалими, гордими і вільними людьми. Служити в українському війську, служити Україні – було справою честі. Історична”

Слайд 3

Вважається, що слово «козак» походить від слова «коза». Козаки були спритними, як кози, одягалися в козячі кожухи, гучно розмовляли. Існує думка, що слово «козак» походить від слова «коса». Люди йшли у бій з татарами, озброєні косами, серпами.

Слайд 4

Козаки вважали столицею Січ. Це було розчищене серед лісу й укріплене частоколом місце. На ньому зводили селище. Козакам були властиві доброзичливість, безкорисливість, щедрість, схильність до щирої дружби. Мандрівники відзначали гостинність, привітність і виняткову чесність козаків. Можна було залишити на вулиці гроші й не боятися, що їх украдуть.

Слайд 5

І в 16 столітті Дмитро Вишневецький своїм коштом разом з козаками будує на Хортиці фортецю - перший козацький бастіон захисту від завойовників. Для змученого віками народу України Хортиця стала символом боротьби за незалежність.

Слайд 6

Українська армія може пишатися своєю історією, своїми традиціями. Ніколи наші війська не зазіхали на чужі території, не посягали на чуже добро, чужі землі. Славу українські солдати здобули і на фронтах великої вітчизняної війни. Кожне серце українця сьогодні і завжди повинно берегти пам’ять про всіх, хто відстояв державу в тій страшній війні.

Слайд 7

Слайд 8

Сухопутні війська

Слайд 9

Повітряні сили

Слайд 10

Військово – Морські сили

Слайд 11

Внутрішні війська

Слайд 12

Державна прикордонна служба

Слайд 13

День збройних сил України є щорічним національним святом, яке відзначається з 1993 року. Свято було засноване постановою Верховної Ради України. Дата свята - 6 грудня 1991 року - співпадає з датою ухвалення Закону України «Про збройні Сили України» і приурочена до цієї події.

Слайд 14

Вітаємо зі святом!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура