X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Архітектура давньої греції

Завантажити презентацію

Архітектура давньої греції

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Отруєння продуктами рослинного походження Отруйні рослини

Слайд 2

Блекота чорна Зовнішній вигляд: Відрізняється дуже неприємним запахом. Блекота виростає до півтора метра у висоту, має липке листя і великі квіти брудно-білого або жовтуватого кольору з ворсинками.

Слайд 3

Чим небезпечна: Отруїтися цією рослиною можна, спробувавши насіння або молоді паростки. Ознаки отруєння з'являються вже через 10-20 хвилин. Пересихає в роті, починається хрипота, червоніє шкіра, збільшуються зіниці. При складних випадках дитина може втратити свідомість або навіть впасти в кому.

Слайд 4

Дурман звичайний Зовнішній вигляд: Рослина має великі білі квіти у вигляді труб і велике листя.

Слайд 5

Чим небезпечний: Особливо отруйне насіння дурману. Отруєння можна виявити за такими ознаками: розширені зіниці, внутрішньоочний тиск, прискорене серцебиття, блювота, головний біль. Якщо після потрапляння рослини в шлунок дитини, вона вип'є води, в роті з'явиться неприємний смак.

Слайд 6

Болиголов плямистий  Стебло гіллясте, цілком голе, трубчасте, виростає на другий рік. Висота рослини досягає 2 метрів. Квітки білі, дрібні, зібрані в зонтикоподібні суцвіття. Цвіте в травні — вересні. Медовий запах квіток приваблює бджіл, але нектар і пилок отруйні для них. Плоди схожі на насіння кропу — сірувато-зелені, яйцевидні.

Слайд 7

Характерною особливістю болиголова є неприємний сильних запах при розтиранні його в руках. Листки і корінці рослини у перший рік  схожі на листя петрушки чи моркви, через що можна їх переплутати та отруїтися. На другий рік рослина схожа на кріп. Причому отруйні всі частини рослини: листя, корені, квіти, стебла та насіння.

Слайд 8

Аконіт Аконіт, або Борець — рід багаторічних трав'янистих отруйних рослин родини Жовтецеві. Вся рослина — від коренів до пилку — надзвичайно отруйна.  Квітки зібрані в просте або гіллясте гроновидні суцвіття до 50 см завдовжки.

Слайд 9

Отруйні властивості аконіту були відомі вже в давнину: греки та китайці робили з нього отруту для стріл, в Непалі отруювали їм приманку для великих хижаків і питну воду при нападі ворога.

Слайд 10

Чемериця При доторканні можливі розлади шлунку, блювота, проблеми із тиском (різке зниження), задишка, та інше, якщо не помивши руки після доторкання до чемериці, почати їсти тими руками, чи полізти ним в очі, ніс.

Слайд 11

Усі частини чемериці є дуже отруйними. Смертельні отруєння відбуваються через перебор дози при внутрішньому вживанні настоянки чемериці, зокрема, з метою лікування алкогольної залежності. Протягом 3-12 годин настає смерть при повній свідомості

Слайд 12

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура