X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
фуктоза

Завантажити презентацію

фуктоза

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

САХАРОЗА

Слайд 2

Молекулярна формула - С12Н22О11 Склад молекули сахароза Глюкоза альдегидо спирт Фруктоза кетоноспирт

Слайд 3

Цукрова тростина (14-16%) (батьківщина - Індія) Цукровий буряк (16-21%) (батьківщина Греція та Візантія ) Поширення в природі

Слайд 4

Біла кристалічна речовина Солодка на смак Добре розчиняється у воді Фізичні властивості

Слайд 5

1. Гідроліз (нагрівання, кисле середовище) С12Н22О11 → С6Н12О6 + С6Н12О6 глюкоза фруктоза 2.Реакція з купрум(ІІ)гідроксидом (як багатоатомний спирт) Хімічні властивості (лабораторний дослід)

Слайд 6

Історична довідка 1747 рік - немецький хімік А. Маргграф визначив, що в цукровому буряку міститься цукор, аналогічний тростинному. Учень Маргграфа, француз Ашар, пропонував промисловий спосіб добування цукру з особливого виду буряка, який містив від 7 до 10% цукру і тому отримав назву цукровий буряк. Виробництво цукру

Слайд 7

Схема одержання цукру із цукрового буряка цукровий буряк стружка цукрового буряка розчин сахарози з домішками розчин кальцій сахарату розчин сахарози цукор Са(ОН)2 СО2 СаСО3 ↓ випаровування Нерозчинні солі кальцію Гаряча вода

Слайд 8

1.Подрібнення цукрового буряка в стружку та витяг сахарози водою. 2.Обробка розчином вапнякового молока. 3.Обробка розчином карбон (ІУ)оксиду. 4.Упаровування розчину у вакуумних апаратах та центрофугування. 5.Додаткове очищення цукру Стадії цукрового виробництва

Слайд 9

Цікаво? Пам'ятник першому кубику рафінаду споруджено на центральній площі містечка Дачице напроти величного костьолу Св. Лаврентія, на тому місці, де в XІХст. стояв цукровий завод, що виробив перші у світі кубики цукру.

Слайд 10

1.Назва речовин, які мають загальну формулу Сn(H2O)m. 2.Полісахарид, який входить до складу деревини. 3.Дисахарид, мономерами якого є глюкоза та фруктоза. 4.Виноградний цукор. 5.Полісахарид, який утворюється в процесі фотосинтезу. 6.Мономір сахарози – кетоноспирт. 7.Моносахарид, який входить до складу РНК. 8.Глюкоза як біфункціональна сполука. 9.Специфічна реакція глюкози, в результаті якої утворюється етанол. У клітинки кросворду впишіть назви вуглеводів та процеси, які з ними відбуваються, і у вертикальному стовпці прочитаєте назву класу Вуглеводів.

Слайд 11

Кросворд «Вуглеводи» 1

Слайд 12

Слайд 13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Хімія